Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A gépjárművekre nem vezetnek be korlátozást! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. február 10.

Image Immár a szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Székesfehérvár polgármestere, ami ma reggel hat órától lépett életbe. Az eddigiektől eltérően azonban a gépjárművek közlekedésére vonatkozóan nem vezetnek be korlátozást Székesfehérváron.

 
A PM10 szállópor koncentrációja a tájékoztatási után tegnapelőtt és tegnap már a riasztási küszöbértéket is túllépte a levegőben, így Székesfehérváron is elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. A gépjárművekre vonatkozóan azonban nem vezetnek be korlátozást - hangsúlyozta a város polgármestere.
 
Az önkormányzat már mindent előkészített a város szmogriadó-tervének módosítására is. A szakmai anyagot megküldik a környezetvédelmi hatóságoknak és amint a jóváhagyást megkapják, azonnal közgyűlés elé kerül a téma.
 
A cél, hogy a gyakorlati tapasztalatokhoz igazítsa a város a szmogriadó idejére vonatkozó előírásokat. Székesfehérvár Önkormányzata ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a kedvezőtlen légköri viszonyok a légúti betegségben szenvedők, a terhes anyák, az idősek és a gyermekek számára különösen veszélyesek. A szmogos időszakban a szellőztetés mellőzése, illetve a szükségesen túl a szabadban való tartózkodás mérséklése javasolt.
 
A kihirdetett intézkedések pénteken reggel 6 órától léptek életbe és visszavonásig érvényesek.
 
< Előző   Következő >