Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Végül a Linz is behódolt!
Végül a Linz is behódolt! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. február 13.

Image A Sapa Fehérvár AV19 csodálatos utolsó harmadot produkálva ütötte ki a fő bajnokesélyest egy igazán ünnepi találkozón. Palkovicsék így elmondhatják magukról, hogy minden ellenfelüket legyőzték már legalább egyszer az idei szezonban.

 

Sapa Fehérvár AV19-EHC Liwest Linz: 6-3 (1-2, 0-1, 5-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3300 néző, vezette: Dremelj, Jelinek, Rakovic, Siegl

 

Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth, Durco, Sofron, Vas, Ladányi, Pratt, DaCosta, Mihály, Ryan, Magosi, Sille, Láda, Palkovics, Sikorcin, Kovács, Orbán, Hetényi, Németh A., Benk, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau

EHC Liwest Linz: Hirn - Murphy, Veideman, Grabher, Ouellette, Baumgartner, MacDonald, Alavaara, Keller, Irmen, Mairitsch, Lukas, Mayr, Spannring, Oberkofler, Wolf, Mitterdorfer, Scholz, Nachbaur, Lebler, Rassl Vezetőedző: Rob Daum Gólszerzők: Kovács (2), Palkovics (2), Sofron, Mihály, illetve Mairitsch (2), Keller

 

A mérkőzés előtt mindkét szakvezető hangsúlyozta, hogy közeledik ugyan a rájátszás, de nem fognak tartalékolni és az utolsó két középszakasz meccsen is győzelemre tőrnek. Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a mérkőzése, hiszen Mihály Árpád a jégen tette le az állampolgársági esküt, így a székely csatár immár "hivatalosan" is magyarrá lett és ott lehet a 2012-es ljubljanai világbajnokságon.

Fehérvári helyzetekkel indult a találkozó. Sofronék igyekezete érthető volt, hiszen a Linz volt az egyetlen csapat, akiket nem sikerült még két vállra fektetni ebben a szezonban. Ouellette kiállítása jelentette az első esélyt a gólszerzésre, sajnos azonban nem sikerült javítani ezt a statisztikai mutatót. A kihagyott előnyt rögtön büntették a vendégek: a 7. percben Irmen passzát Keller lőtte a kapuba (0-1). Ez a forgatókönyv megtetszett a linzieknek, hiszen lemásolták az első gól előtti szituációt.

Ezúttal Raffl ment ki két percre, a Sapa helyzetek kimaradtak, majd a 13. percben Irmen előkészítéséből Mairitsch fejezte be góllal az akciót (0-2). Ha emberelőnyből nem is, de egyenlő létszámnál eredményes a Fehérvár. Ezt a 17. percben Kovács Csaba bizonyította be és góljával rögtön szorossá vált a találkozó (1-2). A harmad végén előbb Horváthot, majd Benket is kiállította a játékvezető, de hiába a kettős előny, a Linz nem bírt a szenzációsan védő Munroval, így egy gólos vendégelőnnyel ért véget az első húsz perc.

A második játékrész elején Kovács kínálta meg egy bombával a Westlundot helyettesítő Hirnt, de a kapus magabiztosan védett. Ladányiék nem nagyon találták ekkor a linzi letámadás és védekezés ellenszerét. Kisebb kakaskodás után Magosi és Scholz kéz a kézben ülhettek a büntetőpadra. Kijött a szorításból a Fehérvár, a legnagyobb lehetőség Tóth Adrián előtt adódott, de az ifjú szélső lövése csak a kapufát találta telibe. Majd Vas ugrott ki, de ez a helyzet is kimaradt. Sofron és Ladányi kevergetett jó szokásukhoz híven, de utóbbi lövését is hárította Hirn.

Érett az egyenlítő találat, de ehelyett Durcot állították ki a játékvezetők és a vendégek könyörtelenül kihasználták az előnyt. A 32. percben Mairtisch lőtte meg saját maga második, csapata harmadik gólját (1-3). A harmad végén megkapta az esélyt a Sapa is, előbb a Mairtisch-t, majd Oberkoflert állították ki a játékvezetők, ami gyakorlatilag négy percnyi emberelőnyt jelentett az Ördögöknek, de hiába a helyzetek, nem sikerült közelebb férkőzni a Black Wings-hez. Veszélyes vendégakciókkal indult a harmadik harmad, de Munro szépen állta a sarat.

A 43. percben egy ellentámadás során Benk lövése pattant ki Hirnről, Palkovics pedig a kapuba vágta azt (2-3). Vérszemet kaptak az Ördögök, ráadásul a Tóth Adrián elleni szabálytalanság miatt Kellert kiállították a játékvezetők, majd egy szándékosan kiütött korong miatt Veideman is követte. Kettős emberelőny!

Ezt a ziccert pedig nem hagyta ki a Fehérvár. A 45. percben Sofron korongja jutott át a gólvonalon, a játékvezetők rövid videózás után megadták a találatot (3-3). A hazai lendület nem hagyott alább, ennek eredményeképp a 48. percben Kovács Csaba is megszerezte a második gólját (4-3). Robbant a csarnok, a mérkőzésen először vezetett a Sapa Fehérvár! Nem hagyták magukat a vendégek sem, bár Ryan közel járt az ötödik hazai gólhoz, de a túloldalon Munro sem unatkozott. Az 55. percben Veideman is a kiállítás sorsára jutott, Palkovics pedig kihasználta az előnyt (5-3).

A végén a vendégek a kapusukat is levitték, de az üres kaput kihasználva újabb gólt ütöttek az Ördögök (6-3).

Mihály Árpi foglalta tökéletes keretbe a mérkőzést, hiszen mind az elején, mind a végén övé lett a főszerep. A Sapa Fehérvár AV19 a záró harmadot 5-0-ra megnyerve adta mindenki tudtára, hogy nincs lehetetlen számára ebben az idényben!

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Hogy mit mondtam a fiúknak a második szünetben? Semmi különöset. Felhívtam a figyelmüket, hogy ne idegeskedjenek, tegyék nyugodtan a dolgukat. Az első két harmad folyamán is voltak helyzeteink, jól dolgoztunk, bíztam abban, hogy ennek meglesz az eredménye a folytatásban. Kicsit csiszoltunk az emberelőnyös játékunk időzítési és helyezkedési kérdésein is. Szerencsére kijött a lépés a csapatnak az utolsó húsz percben, a korongok elkezdtek bemenni a kapuba, és így meg tudtuk fordítani a meccset. Bizony, van álomellenfelem a rájátszásra, de nem árulom el. A fiúknak is azt mondom, menjünk előre, csináljuk a dolgunkat, nyerjünk meg annyi meccset, amennyit csak lehet, aztán majd kiderül, kivel kerülünk szembe a playoffban.

Mestermérleg, Rob Daum:

Nem túlzás, hogy ez két mérkőzés volt az egyben. A második szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy kerüljék el a kiállításokat, ne adjunk esélyt az ellenfélnek arra, hogy lendületbe jöjjön. Erre mi történik? Folyamatosan gyűjtöttük be a kisbüntetéseket, a hazaiak pedig éltek is az eséllyel. Minden meccsből lehet tanulni, így ebből is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >