Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Fagyos ház
Fagyos ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 13.

Image Újabb életeket mentettek a székesfehérvári rendőrkapitányság járőrei a hétvégén a mentőszolgálat közreműködésével. Sajnálatos módon a hideg miatt azonban ennek a hétvégének is volt halálos áldozata…

 
Súlyosabb bűncselekményre engedett következtetni az a bejelentés, amely szombat kora délután érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére.  - tudtuk meg Németh – Kész Mónika r. szds.-tól, a FM RFK szóvivőjétől, aki elmondta, hogy a bejelentés szerint ugyanis az egyik maroshegyi családi ház bejáratához vérnyomok vezettek, a bejárat ajtó felső üvege be volt törve, s az ott lakó kopogásra, de még hangos kiabálásra sem reagált.
 
A helyszínre kiérkezett járőrök megállapították, hogy a ház ajtaja belülről van zárva, és az ajtóban belülről benne van a kulcs, azonban a törött ablakon benyúlva azt ki tudták nyitni. A házban szintén nagyobb mennyiségű vérnyomot láttak. Ahogy beljebb mentek, a hálószobában aztán rátaláltak a lakrész lakójára is, az 51 éves férfire. Az intézkedés során kiderült, hogy a fűtetlen házban alvó, ittas személy a kocsmából hazafelé még a hajnali órákban elvesztette a kulcsát, s így kézzel törte be saját ajtajának felső üvegezett részét, hogy bejusson, melynek során jobb kezén több mély, vágott sérülést szerzett, de ittassága miatt ezt nem vette észre, s elaludt.
 
A lakásban, az ott található hőmérő tanúsága szerint nulla fok alatt volt a hőmérséklet. Így egyrészt a kihűlés veszélye, másrészt a férfi sérülései miatt a járőrök mentőt hívtak a helyszínre, akik biztonsági intézkedés keretében a férfit kórházba szállították.
 
A hétvégén nem ez volt az egyetlen intézkedése a fehérvári járőröknek, amikor életet mentettek. Szombaton este egy 45 éves tekerespusztai rehabilitációs intézeti lakossal szemben intézkedtek a rendőrök. Az asszony teljesen át volt fagyva, amikor a fehérvári Piac téren rátaláltak. Miután megtörtént adatai leellenőrzése, biztonsági intézkedés keretében visszaszállították az intézetbe.
 
Szombatról vasárnapra virradó éjszaka egy földön fekvő fiatalemberre lettek figyelmesek a járőrök a fehérvári Palotai úton. Az ittas, magatehetetlen állapotban lévő 21 éves sárkeresztesi férfihez mentőt hívtak, akik beszállították a kórházba. Vasárnap ugyancsak ezen az úton egy buszmegállóban tűnt fel több járókelőnek egy földön fekvő idősebb férfi, így értesítették erről a rendőrséget.
 
Amikor a járőrök ellenőrzés alá vonták, kiderült ittas állapotban van a Nagyszebeni úton lakó 54 éves férfi. Így hozzá is mentőt hívtak, akik beszállították a kórházba további ellátás végett.
 
Azonban annak ellenére, hogy a közterületen szolgálatot teljesítő fejér megyei rendőrök ezen a hétvégén is kiemelten figyeltek az utcán lévőkre a kihűlések megelőzése érdekében, vasárnap délelőtt történt egy rendkívüli haláleset. Csákberény külterületén – mintegy 800 méterre a lakott területtől – tegnap délelőtt fél tízkor egy kihűlt férfi holttestére találtak rá. Mint az a helyszíni szemle és az orvos-szakértő elsődleges megállapítása alapján kiderült, az 51 éves tatabányai férfi mielőtt kihűlt, agyvérzést kapott.
 
A rendkívüli haláleset körülményeinek tisztázása érdekében a Móri Rendőrkapitányság közigazgatási-hatósági eljárást indított, melynek során többek között arra is keresik a választ, hogy a tatabányai illetőségű férfi mit keresett Csákberény határában, ahova saját Suzukijával érkezett.
 
< Előző   Következő >