Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyílt levél Juhász Zsófiának Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2012. február 13.

Image Dr. Cser-Palkovics András pénteken a sajtóban az elmúlt hetekben megjelent nyilvános megkeresésre szintén nyílt levélben válaszolt Juhász Zsófiának, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatójának. A téma a Barátság mozi sorsa. Székesfehérvár ugyan nem volt, és ma sem fenntartója a megyei intézménynek, de az önkormányzat számára nem közömbös a rétegigényeket kiszolgáló, de lelkes közönséggel bíró mozi jövője.

 
Székesfehérvár polgármestere ígéretet tett rá, hogy a város az eddigieknek megfelelő mértékű támogatást biztosít a mozi fenntartásához, és segíti az intézmény pályázatokon való indulását és eredményes szereplését. A nyílt levél teljes szövegét az alábbiakban olvashatják:
 
 
Juhász Zsófia igazgató asszony részére
Fejér Megyei Művelődési Központ
8000 Székesfehérvár III. Béla király tér 1.
 
 
Tisztelt Igazgató Asszony!
 
Az elmúlt hetek során a helyi sajtó nyilvánosságán keresztül fordult hozzám a Barátság mozi jövője ügyében. Annak ellenére, hogy Székesfehérvár Önkormányzata korábban sem volt, és az idén sem lett az Ön által vezetett intézmény fenntartója, polgármesterként természetesen nem közömbös számomra sem a Művelődési Központ, sem a benne működő szakmai műhelyek sorsa, jövője.
 
Amennyiben érkezik ilyen jellegű megkeresés, természetesen készek vagyunk tárgyalni akár a Művelődési Központ egészének átvételéről is. A Barátság mozi régóta szívügye egy szűk, de lelkes fehérvári és Fejér megyei közönségnek, egy olyan színfoltja kulturális életünknek, mely eddig is közösségi támogatásból tartotta fenn önmagát.
 
Városunk önkormányzata hosszú éveken keresztül segítette a mozi életben maradását, és ma is az a célja, hogy működése ne kerüljön veszélybe. Megfontolandónak tartom ugyanakkor, hogy a nem megfelelő helyre címzett nyilvános segélykiáltás helyett fenntartójukkal egyeztetve intézményük esetleg forduljon a Nemzeti Kulturális Alaphoz, ahol Ön, a Közművelődés és Népművészet Kollégium tagjaként minden bizonnyal kellő rálátással bír a közművelődési intézmények működésének támogatására kiírt, megpályázható és elnyerhető lehetőségekre.
 
Természetesen egy ilyen kezdeményezés mellé szintén szívesen áll oda támogatóként Székesfehérvár Önkormányzata. Székesfehérvár Önkormányzata azonban az eddigiekhez hasonlóan ezentúl is támogatni fogja a mozi működését azzal, hogy berendezését, felszerelését – mely önkormányzatunk tulajdona – ingyenesen az intézmény rendelkezésére bocsátja.
 
Felajánlom továbbá a Polgármesteri Hivatal kulturális és pályázati szakembereinek aktív és ingyenes segítségét a megfelelő pályázati források megtalálásához, a pályázati anyagok kidolgozásához. Feltételezem, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal sem gördít akadályt a mozi helyiség további ingyenes használata elé, de ebben természetesen nem én vagyok hivatott nyilatkozni.
 
Bízom benne, hogy a közös erőfeszítéseknek köszönhetően a mozi életben maradhat és tovább működhet sikerrel, hogy legközelebb a sajtó nyilvánossága előtt - valamennyi érintett fél részvételével - a pályázati sikerekről számolhassunk be.
 
Természetesen a jövőben is bármikor állok rendelkezésére, hogy a levelezésnél talán hatékonyabb személyes találkozó keretében keressünk megoldásokat a székesfehérvári művész mozi működtetésére.
 
 
Tisztelettel:
 
dr. Cser-Palkovics András
polgármester Székesfehérvár
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >