Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hegedűs Péter alakítja Petőfi Sándort a március 15-i ünnepségen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. február 13.
Castingon választották ki azt a fiatalembert, aki a város március 15-i ünnepségén Petőfi Sándort alakítja. A vállalkozó kedvű diákokat a Vörösmarty Színházba várták, ahol Bakonyi Csilla és Kozáry Ferenc hallgatta meg a jelentkezőket és különböző szituációs gyakorlatok után döntöttek arról, ki a legalkalmasabb a szerepre.
 
A jelentkezés alapfeltétele volt a Nemzeti dal ismerete volt, de a verstudás kevés a szerep alakításához – mondja Kozáry Ferenc.
 
A színművész hozzátette, hogy olyan ifjút kerestek, aki hitelesen tudja eljátszani Petőfi Sándort. A castingot a város alpolgármestere is megnézte.
 
Róth Péter úgy véli, tehetséges csapat gyűlt össze a Vörösmarty Színházban, de hogy szerinte ki a befutó illetve hogy a jelentkezők közül kinek a játéka tetszik a legjobban, nem árulta el.
 
Mint mondta: „rengeteg tehetséges fiatal jár köztünk Fehérvár utcáin. Az önkormányzat pedig az összes lehetséges támogatást megadja nekik, hogy megmutathassák kiválóságukat és mi mindannyian büszkék lehessünk rájuk. Ezért örülök, hogy a március 15-i interaktív előadást szervező egyesület idén nyílt versenyt hirdetett Petőfi szerepére.Biztos vagyok benne, hogy minden fiatal, függetlenül attól, hogy végül milyen szerepet kap az előadásban, sokat tanult a válogatáson a színművészek jó hangulatú, és hasznos tanácsaiból”
 
Bakonyi Csilla és Kozáry Ferenc úgy döntött, Hegedűs Pétert bízza meg a feladattal. A belvárosban tavaly rendezték meg először a március 15-i interaktív műsort.
 
A nagy sikerre való tekintettel idén is hasonló lesz az ünnepség, színjátszó fiatalok közreműködésével elevenednek majd meg a történelmi helyszínek és események.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >