Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar Civil Becsületrenddel díjazták dr. Szarvas Józsefet Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. február 13.

Image Egy motorkerékpárost megmentő orvos és egy múzeumalapító nyelvész tanár kapta az idén első alkalommal odaítélt Magyar Civil Becsületrend díját. Az első díjazottak között van Szarvas József székesfehérvári orvos, aki egy életmentő segítségnyújtással érdemelte ki a kitüntetést. 2009-ben egy bicska és egy golyóstoll segítségével mentette meg egy balesetet szenvedett motorkerékpáros életét, aki egy darázscsípéstől kapott ödémát. Az orvos az országút árkában végezte el a nem rizikómentes műveletet: gégemetszést hajtott végre a férfin.

 
Tisztesség, becsület, tolerancia, testvériség és segítőkészség - ezeknek az értékeknek a fontosságát kívánja hirdetni a tavaly alakult Ars Humanica Hungarica Kör, amelyet hazai tudósok, egyházi vezetők és művészek alkotnak.
 
Az évente egyszer kiosztott díj nem jár semmiféle anyagi elismeréssel, valódi értékét maga az átadott érem birtoklása adja.
 
A díj Kiss György Munkácsy díjas szobrász- és éremművész által tervezett és készített emléktárgy, amelynek egyik oldala védelmező és segélykérő emberi kezeket ábrázol, másik oldalán a kitüntetett neve és az átadás éve van feltüntetve.
 
A hasonló önzetlen tevékenységeket felkaroló World Servers Foundationnel (Világszolgálók Alapítványával) együtt szervezett díjátadót pénteken este tartották a budapesti Kogart Házban.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >