Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Ülés miatt ülés?
Ülés miatt ülés? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 14.

Image Egy autóbontón keresztül talált rá gépkocsijából kilopott autósüléseire egy magyar származású német férfi, aki pótolni szerette volna a hétüléses családi minibuszából pár napja Budapesten ellopott három ülést. A világhálón kezdett el autósüléseket keresgélni, amikor egy autóbontós tuti tippet adott neki, miszerint az üléseket - a megadott színben és méretben - Fehérváron keressen, s kapott egy telefonszámot is. A sértett nem volt rest a rendőrök segítségét kérni, így az eladóhoz már az egyenruhásokkal együtt érkezett…

 
Pár nappal ezelőtt állt meg az ügy sértettje a hétüléses családi autójával Budapesten a syma csarnoknál. - nyilatkozta honlapunknak Németh – Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője - Ugyan csak néhány percre hagyta őrizetlenül a járművét, mégis, mire visszaért, azt tapasztalta, hogy a gépkocsiból kilopták a második sort, azaz a három darab ülést.
 
E három egyedi beige színű ülés közül ráadásul kettő darab is gyermeküléssé átalakítható volt, abban vitte volna haza Németországba gyermekeit, mikor a rokonlátogatásból családjával a napokban hazaindult volna. Ezért is keresett az interneten, ill. autóbontókban az eredetivel megegyező használt üléseket járművébe, de három darabot, vagyis egy oda illő sort sehol nem talált.
 
Az egyik budapesti bontóban aztán kapott egy székesfehérvári címet, és telefonszámot, mondván itt biztos lesz ülés, ha nem, akkor megrendelhető.
 
A székesfehérvári öreghegyi címen aztán meg is jelent a sértett, és felismerte az egyedi azonosításra alkalmas jelekből – koszfoltok, korábbi sérülések, mechanikai hibák – hogy tulajdonképpen a közel 300 ezer forint értékű üléseit kínálják neki megvételre, mint használt autósülést, 135 ezer forintért. Ekkor arra hivatkozva, hogy ennyi készpénze nincs és egy bank automatához kell mennie, a helyszínt elhagyta, majd értesítette a rendőrséget.
 
A vásárlás helyszínét aztán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei három irányból, több szolgálati gépkocsival megközelítve lezárták, így biztosítva, míg a sértett a vásárlásba kezd a forrónyomos szolgálat civil-ruhás nyomozóival együtt. Amikor az eladó a házból kijött, hogy a parkoló szintén hétüléses családi autó csomagtartójában megmutassa a portékáját, megtörtént az elfogás.
 
A fehérvári nyomozók az ügy szereplőit előállították a kapitányságra, ahol megtörtént kihallgatásuk, majd az ügyet - a további eljárás lefolytatására - a BRFK-nak adták át.
 
< Előző   Következő >