Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Báloztak a borászok Móron
Báloztak a borászok Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 14.

Image Immár második alkalommal rendeztek Borászbált Móron. Az esemény főszervezője a Móri Borvidék TDM Egyesület volt, a mulatságon pedig közel százötven borkedvelő vendég vett részt.

 
A Móri TDM vezetőségétől megtudtuk, hogy a bál a borkirálynő és udvarhölgyeinek, a borbarát hölgyeknek, a borrendek nagymestereinek és borlovagjainak bevonulásával kezdődött.
 
Ezután Wurczinger Lóránt, a főszervező Móri Borvidék TDM Egyesület nevében köszöntötte a vendégeket, majd át adta a szót az este két házigazdájának, Tálos Katalinnak (aki az első Móri Borkirálynő volt 1998-ban) és Azurák Csabának (aki Brindisi Szent Lőrinc Borlovag rend Borlovagja, valamit a TV2 népszerű műsorvezetője).
 
A házigazdák miután elmesélték érzelmi kötődésüket a Móri Borvidékhez, hangsúlyozták, hogy azért mindketten „szülői felügyelet alatt” báloznak az est folyamán. Ezzel természetesen széles mosolyt csalva a vendégsereg arcára.
 
Az emelkedő hangulat hatására ez a jókedv szerencsére végig kísérte az egész este eseménysorát. A Borászbál első fellépő vendége a Forgatós Néptánc Együttes volt, akik fél órás bemutatójukkal remek kedvet teremtettek a táncos kedvű vendégeknek. Az egész est folyamán a Kaiser Kapelle „húzta a talp alá valót”.
 
Közben a szünetekben Azurák Mihály borvers író szavalataival szórakoztatta a közönséget. Valamint a Borbarát Hölgyek és a Hétkúti Wellnes Hotel dolgozói kedveskedtek egy meglepetés tánccal. Éjfélkor került sor a tombolahúzásra, melyen igen értékes nyeremények találtak gazdára. A tradicionális batyus bál végül hajnali fél négykor ért véget.
 
"Az irodánkba visszaérkező jelzések a rendezvénnyel kapcsolatban abszolút pozitív hangvételűek voltak, amit a rendezvényen készült fotók is alátámasztanak." - nyilatkozta a TDM vezetősége.
 
A rendezvényen a fotókat Zelovits Gábor készítette, amelyek az egyesület Facebook oldalán megosztásra kerültek. Ezeket az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg olvasóink: 
 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >