Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Lezárt utak Fejér megyében
Lezárt utak Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2012. február 16.

Image Hófúvások nehezítik a közlekedést Fejér megyében. A Zámolyt Székesfehérvárral összekötő 8123-as utat, valamint Alcsútdoboz és Etyek között a 8106-os utat és Bicske Csákvár között a 8126-os utat lezárták. Szerdán délutántól az időjárással összefüggésben, a hóesés és a viharossá fokozódó szél miatti hófúvásos útszakaszokon elakadt, illetve árokba csúszott járművek miatt összesen 20 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit Fejér megyében.

 
Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, hogy késő délután a 62-es főúton, Seregélyes-Szőlőhegy közelében egy távolsági autóbusz és egy személygépkocsi ütközött. A Volvo busz az árokba csúszott, az Opel Astra az árokparton a busz jobb hátsó részéhez szorult.
 
Az autóból a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei egy sérültet szabadítottak ki a roncsok közül, akit a mentők életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba. A buszon a sofőrrel együtt tizenöten ültek, közülük senki sem sérült meg.
 
Éjszaka a Zámolyt Székesfehérvárral összekötő 8123-as útra összesen 21 személygépkocsi és 10 kamion akadt el a hófúvásos úton.
 
A járműveket a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei a közútkezelő és a rendőrség segítségével 22:00 órától egészen csütörtök reggel 5:00 óráig mentették a hó fogságából. Személyi sérülés nem történt.
 
Aki a vezetés mellett dönt, csak a téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel, megfelelő mennyiségű üzemanyaggal induljon el, különös tekintettel a gumik állapotára, és mindenképpen érdeklődjön az Utinformnál a tervezett útvonal járhatóságáról.
 
Elakadás esetén a 105-ös tűzoltósági, vagy a 112-es általános segélyhívón tehetnek bejelentést.
 
< Előző   Következő >