Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pirosba öltözött a Vasvári Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2012. február 20.

Image Nemes kezdeményezésre vállalkozott a Vasvári Pál Általános Iskola. Az intézmény csatlakozott a pécsi Szemem Fénye Alapítvány mára meghirdetett „Öltözz pirosba!” című országos akciójához, melynek célja, hogy támogatásokat gyűjtsenek a gyermekhospice házak számára. A tanulók, a dolgozók piros ruhákat öltöttek és a nap folyamán gyűjtötték az adományokat. Szerencsés egybeesés, hogy éppen ezen a napon rendezték meg a hagyományos vasváris alapítványi bált, melynek keretében este folytatódott a jótékonysági akció.

 
Évente gyermekek százai halnak meg daganatos és egyéb, krónikus betegségek által. A hospice házak létrejöttéig a kórházakon kívül nem voltak olyan intézmények, ahol nekik és szüleiknek megteremthették volna a méltóságteljes búcsú lehetőségét szakmai és emocionális háttérrel együtt.
 
A pécsi Dóri Házat 2011 februárja óta működteti a Szemem Fénye Alapítvány, a Tábitha Gyermekhospice Házat 2011 júniusában adták át Törökbálinton.
 
Az intézményekben a súlyosan beteg gyermekek magas szintű ellátásban részesülnek és nyugodt körülmények között, a családjukkal tölthetik minden idejüket. A támogató munkában orvosok, ápolók, lelkészek, pedagógusok és pszichológusok működnek közre.
 
A Szeme Fénye Alapítvány 2011. november 25-én hirdette meg először az „Öltözz pirosba!” országos akciót, melynek keretében 1.700.000 forint gyűlt össze.
 
A sikerre való tekintettel most megismételték a kezdeményezést. A Vasvári Pál Általános Iskola tanulói és munkatársai piros ruhadarabokat öltöttek és saját készítésű perselyekben gyűjtötték egész nap a fejenként 200 forintos adományokat.
 
A 19.00 órakor kezdődő hagyományos vasváris alapítványi bál kapcsán a szervezők úgy gondolták, hogy megragadják a két program véletlen egybeesését és folytatják az akciót. Piros színbe öltöztetették a bál helyszínéül szolgáló tornatermet, a bálozók pedig az általuk készített perselyekben helyezhették el a támogatásra szánt összegeket az est folyamán.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >