Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tájékoztató fórumot tartottak a civil szervezeteknek az idei költségvetésről
Tájékoztató fórumot tartottak a civil szervezeteknek az idei költségvetésről Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. február 22.

Image Tájékoztató fórumra várták a civil szervezetek képviselőit a Fehérvári Civil Központba, ahol Róth Péter alpolgármester a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájával közösen ismertette a város ezévi költségvetésének vonatkozó részeit. A 2012-es költségvetésben a tavalyihoz képest mintegy 9 millió forinttal kevesebb forrás jut a civil szervezeteknek, a képviselői keret viszont duplájára nőtt, minden egyes önkormányzati képviselőnek körzetenként 2-2 millió forint áll rendelkezésére a helyi civil szerveződések erősítésére.

 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Alpolgármestere a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájával közösen szervezett tájékoztató fórumot a civil szervezetek képviselői számára.
 
A Fehérvári Civil Központ színháztermében Róth Péter alpolgármester a város 2012. évi költségvetésének társadalmi kapcsolatok fejezetéről adott tájékoztatást és ismertette a megújult önkormányzati támogatási rendeletet.
 
Elmondta, hogy az idei költségvetésben a tavalyihoz képest 9 millió forinttal jut kevesebb a civil szervezeteknek: ez kisebb mértékű csökkenés, mint amire számítottak. Az év során ütemezetten, pályázati eljárás keretében döntenek a Társadalmi Felelősségvállalási Alapban lévő mintegy 20 millió forintról. Az alpolgármester a fórumon ismertette azokat a témákat is, amelyekkel kapcsolatban pályázatot írnak ki az idei évben a civil szervezetek számára.
 
Márciusban nyári táborok szervezése és fogyasztóvédelem témakörben pályázhatnak a civilek, áprilisban és májusban pedig a környezetvédelem, illetve a történelmi hagyományok ápolása lesz a középpontban. Júniusban gyermek és ifjúságvédelmi programokra lesznek pályázati források, szeptemberben pedig az esélyegyenlőség témakörében hirdetnek pályázati kiírást.
 
Róth Péter alpolgármester kiemelte azt is, hogy a helyi civil szervezetek bátran fordulhatnak az önkormányzati képviselőkhöz, mivel a képviselői keretek összege idén megduplázódott, így körzetenként 2-2 millió forint juthat a helyi közösségek, civil szerveződések erősítésére.
 
A polgármesteri keret pedig a tavalyi évhez hasonlóan idén is 29 millió forint. Az alpolgármesteri tájékoztatót követően Juhász László civil tanácsnok ismertette elképzeléseit a résztvevő szervezetek képviselőivel.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >