Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tanácsadás pályázati támogatással - Tájékoztató fórum a vállalkozásoknak
Tanácsadás pályázati támogatással - Tájékoztató fórum a vállalkozásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. február 24.

Image Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett pályázati tájékoztató fórumot a helyi és megyei vállalkozásoknak. Meghívott előadók ismertették azokat az új lehetőségeket, melyek keretében immár tanácsadási és szakértői tevékenység igénybevételére is elnyerhetnek vissza nem térítendő támogatást a cégek. Az akkreditált tanácsadói listán szereplő Controll Zrt. szakemberei tájékoztatták a kis- és középvállalkozások képviselőit.

 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke már az önkormányzati ciklus elején megkötötte azt az együttműködési megállapodást, melyben a helyi kis- és középvállalkozások közös segítése szerepel. Azóta számos kezdeményezés és szakmai rendezvény valósult meg a témában, ezek sorába tartozik a szerda délutáni pályázati előadás is.
 
A találkozón egy új – a régió vállalkozásai számára nemrég megnyílt - támogatási formáról esett szó, hiszen immár tanácsadási és szakértői tevékenység igénybevételére is elnyerhetnek vissza nem térítendő támogatást a cégek. Székesfehérvár Önkormányzata a Kamarával közösen szervezte meg a konzultációt, ahol a Controll Holding Tanácsadó Zrt. tájékoztatta a résztvevőket az új pályázati lehetőségekről.
 
A szervezetfejlesztési tanácsadó cég szerepel a pályázati projektekbe bevonható akkreditált tanácsadói listán, így első kézből tudhattak meg gyakorlati tudnivalókat az új projektekről a helyi és megyei vállalkozások. Az Új Széchenyi Terv keretében került kiírásra a "Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások részére" program. – hangzott el a fórumon. Erre a pályázatra a Közép-Dunántúli régióban 377 millió forint áll rendelkezésre. A támogatás intenzitása 30 és 50 % közötti lehet, a megvalósuló projekt nagyságrendjétől függően.
 
Az elnyerhető támogatás minimális összege 100 ezer, a maximum pedig 4 millió forint. A program európai uniós és hazai forrásból valósul meg, a Regionális Operatív Program gazdaságfejlesztési prioritásának keretében. A pályázatok benyújtása folyamatos a támogatási keret kimerüléséig. A projektek időtartama maximum 4 hónap és több szakmai terület is választható.
 
A „Hatékony vállalkozásokért – vállalati tanácsadás a Közép-dunántúli régióban” elnevezésű program például hosszú idő óta először azoknak a térségi vállalkozásoknak nyújt segítséget, akik cégnövekedést, erőforrás-racionalizálást, pénzügyi mutatóik javítását szeretnék elérni. Céljaik megvalósítása érdekében - a pályázat keretében - pályázatíró és szervezetfejlesztő szakemberekkel dolgozhatnak együtt.
 
A tájékoztató fórumon több példa is elhangzott arra vonatkozóan, hogy mik azok a szakmai területek, amelyeknek igénybe vételére a pályázat kiterjed.
 
Eszerint a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyei mikro-, kis- és középvállalkozások számára – többek között – az alábbi szolgáltatások érhetőek el: vállalati stratégia, kockázatelemzés, üzleti tervek, CSR stratégia készítése; komplex szervezetfejlesztési program, HR tanácsadás, projekt- és pályázatmenedzsment; minőségirányítási rendszer bevezetése és tanúsíttatása; pénzügyi átvilágítás, számviteli tanácsadás, konkrét pályázathoz kapcsolódóan a horizontális elveknek való megfelelés biztosítása; munkaügyi, munkabiztonsági átvilágítás és helyzetelemzés.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >