Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ingyenes városnéző séták az Idegenvezetők Világnapján
Ingyenes városnéző séták az Idegenvezetők Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2012. február 24.

Image Ismét csatlakozik Székesfehérvár az Idegenvezetők Világnapjához. A belvárosban február 26-án, vasárnap három időpontban kétórás, ingyenes városnéző sétákat tartanak, melyek végén az turisták megtekinthetik a kalapdivat fél évszázadáról szóló tematikus kiállítást.

 
A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a helyi idegenvezetők kezdeményezésére 2010-ben első ízben szervezett ingyenes városbemutató sétákat az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.
 
A program nagy sikere és a pozitív visszajelzések arra ösztönözték a szakembereket, hogy idén ismét csatlakozzanak a nemzetközi megmozduláshoz. A jeles alkalom lehetőséget kínál arra, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők munkájára és Székesfehérvár értékeire.
 
A résztvevők a séta során teljes képet kapnak a város múltjáról, örökségéről, látnivalóiról, és megismerhetik azokat az értékeket, érdekességeket, legendákat is, amelyekkel az idegenvezetők izgalmasabbá tehetik az élményt.
 
Ezen a napon a Székesfehérváron évek, illetve évtizedek óta dolgozó idegenvezetők munkájukat és tudásukat bocsátják az érdeklődők rendelkezésére, mert – mint mondják – különleges élmény a helyieknek bemutatni a várost. Természetesen a városlakókon kívül bárki csatlakozhat a programhoz!
 
A séták három időpontban, 10.00, 14.00 és 16.00 órakor indulnak a Hiemer-ház földszintjén található Városi Ajándékbolttól.
 
A bemutatók végén az érdeklődők szabadon választható programként kedvezményes, 250 forintos belépődíj ellenében megtekinthetik a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében lévő tematikus kiállítást, amely a nemzetközi kalap-és divattörténet 1900-tól 1950-ig tartó változásait foglalja össze.
 
A tárlatvezetés során híres színésznőink fejfedőivel is megismerkedhetnek a vendégek, sőt, egy-egy kalapot fel is próbálhatnak!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >