Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári rendőrök sűrű napja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. február 24.

Image Egy folyamatos bűnügyben lakásáról állítottak elő a fehérvári járőrök tegnap hajnalban egy 29 és egy 34 éves várpalotai férfit, akik közül az idősebbiket tanúként, míg a fiatalabbikat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, akit bűnügyi őrizetbe is vettek.

 

Nem sokkal később - kora reggel – a polgárdi rendőrök is lakcíméről állítottak elő egy 34 és egy 21 éves fülei férfit egy folyamatos bűnügyben. - nyilatkozta honlapunknak Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője - A nyomozók mindkettőjüket tanúként hallgatták ki, akik ezt követően szabadon lettek engedve. A délelőtt folyamán a járőröknek Székesfehérvár, Palotai úton lévő két üzletben is intézkedniük kellett.

Egyikben egy 23 éves móri férfit vontak ellenőrzés alá, aki egy laptopot rongált meg, és ezzel 92 000 Ft-os kárt okozott az üzletnek, majd a biztonsági őrökre is rátámadt. Így a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történt előállítását követően a Forrónyom rongálás és garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A másik nagyáruházban egy 16 éves fehérvári fiú volt az, aki DVD lemezt és parfümöt akart ellopni 1 923 Ft értékben, de nem sikerült neki, mert tetten érték. Így a járőrök őt is előállították a kapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult vele szemben. A kora délután folyamán Pákozdra mentek ki a fehérvári nyomozók, ahol egy lakóházban rátaláltak arra a 17 éves fehérvári lányra, akit eltűntként kerestek. Miután beszállították a kapitányságra, meghallgatták, majd ideiglenesen a mezőfalvai gyermekotthonban helyezték el, mert hozzátartozója lemondott róla.

Székesfehérvár, Sajó utcában került sor intézkedésre a délután folyamán, ahol két szomszéd esett egymásnak, melynek során kövekkel dobálták meg egymás portáját. A 41 éves férfinek a házfala, míg az 55 éves szomszédnak a gépkocsija rongálódott meg ennek során. Mindkettőben 20 000 Ft-ot meghaladó kár keletkezett. Így a rendőrök mindkettőjüket előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók az adatok tisztázását követően az idősebbet tanúként, míg a fiatalabbat gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy fehérvári asszony 16 óra 12 perckor telefonált be a rendőrségre azzal, hogy 35 éves élettársa a kora délután folyamán bántalmazta az egyik fehérvári kocsma előtt, melynek során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A feljelentést követően a Forrónyom ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hozott a férfivel szemben.

Az este folyamán a rendőrök a fehérvári Püspökkertvárosban vontak ellenőrzés alá egy 20 éves hajléktalan személyt, illetve egy 19 éves fehérvári fiatalembert. Az idősebbikről az ellenőrzése során kiderült, hogy a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ittas vezetés, valamint lopás, míg a Székesfehérvári Városi Bíróság zsarolás, valamint a Budai Központi Kerületi Bíróság lopás miatt adott ki vele szemben elfogatóparancsot. Miután mind a két személy ruházatát a rendőrök átvizsgálták, több csomag kávét találtak náluk, amikről kiderült, hogy a közeli Pozsonyi úton lévő áruházból lopták. Így a 7 kg-nyi 15 393 Ft értékű kávé lefoglalásra került, míg a két fiatalembert a rendőrök előállították a kapitányságra.

A hajléktalan személyt a Forrónyom a körözésekre tekintettel bűnügyi őrizetbe vette, míg társát a lopás miatt velük szemben indított szabálysértési eljárás során meghallgatták a nyomozók, majd ezt követően szabálysértési őrizetbe vették.

Az este folyamán újabb bolti lopásról érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére. Ezúttal a helyszín az Aszalvölgyi úton található nagyáruház volt. Egy 23 éves nő, valamint egy 33 éves gárdonyi férfi bébi tápszereket próbált kivinni az üzletből 6 243 Ft értékben fizetés nélkül. A rendőrök mindkettőjüket előállították a kapitányságra, ahol a Forrónyom mindkettőjüket meghallgatta.

Ezt követően a férfit szabálysértési őrizetbe vették, míg a nőt – 1,5 éves gyermekére tekintettel – szabadon engedték.

 
< Előző   Következő >