Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Tűzoltóság hétvégi összefoglalója Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett - megyei katasztrófavédelmi szóvivő   
2012. február 27.

Image 2012. február 24., péntek 7:00 óra és február 27., hétfő 7:00 óra között Fejér megye területén összesen 35 alkalommal riasztották a tűzoltókat. Ezek közül 19 tűzeset, 10 műszaki mentés volt, 5 eset téves jelzésnek, 1 pedig szándékosan megtévesztő jelzésnek bizonyult.

 
A hétvégén többségében szabadtéri tűzesetekhez vonultak a katasztrófavédelem tűzoltó egységei Fejér megyében.
 
Sárkeresztúron és Enyingen több alkalommal nádas, Sárbogárdon és Ercsiben a száraz aljnövényzet gyulladt ki.
 
Közlekedési balesethez két alkalommal vonultak pénteken a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei.
 
Az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a polgárdi lehajtó közelében egy bolgár rendszámú nyerges vontató hátuljának ütközött egy Volkswagen személygépkocsi. Az autó körülbelül 70 centiméter hosszan a kamion vontatmánya alá szorult. A Volkswagen sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Pénteken éjszaka Szabadbattyán és Tác között egy Audi az árokba hajtott, a balesetben szintén egy személy sérült meg könnyebben. Csőtörés miatti vízszívatás kapcsán összesen három esetben volt szükség a katasztrófavédelem egységeinek segítségére, Székesfehérváron, Sárbogárdon, valamint Balatonfőkajáron.
 
Szombaton Csókakőre riasztották a székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltókat. A csókakői várnál egy személy 20-25 méter magasan a sziklafalon rekedt, onnan nem tudott lejönni. A tűzoltók az idős férfit kötélbiztosítás mellett lesegítették. Személyi sérülés nem történt. A mentésben a Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett.
 
< Előző   Következő >