Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Tihanyi Legenda Projekt beruházás nem zavarja majd a turistákat
A Tihanyi Legenda Projekt beruházás nem zavarja majd a turistákat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 01.

Image A nyári idegenforgalmi szezon kezdetére befejeződnek Tihany közterületein az uniós támogatással megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt egyes építkezési munkálatai. Így rendezett állapotok és új látványosságok fogadhatják a községbe érkező turistákat - állapodott meg a pályázó önkormányzat és a kivitelező képviselője.

 
Bajnai Zsolt, a Picasso Média munkatársa honlapunknak elmondta, hogy a tihanyi turistaszezon meghosszabbítását célzó, közel nyolcszáz millió forintos Tihanyi Legenda Projekt megvalósításáról tavaly állapodott meg a község polgármestere és a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.
 
Az Európai Unió és a Magyar Állam által 573 millió forinttal támogatott, és szinte az egész települést érintő beruházás kivitelezői munkáit, közbeszerzési pályázaton a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte el.
 
Az előkészületek még a tavalyi év végén elkezdődtek, de az utóbbi hetek téli időjárása miatt lelassultak, ezért Tósoki Imre polgármester, mint a beruházás felelőse megállapodást kötött a kivitelezőkkel a Tihanyi Legenda Projekt (KDOP-2.2.1/A-09-2f-2010-0001) ütemezéséről, annak érdekében, hogy az idegenforgalmi szezon kezdetére rendezett állapotok és vendégfogadásra alkalmas környezet várja a községbe érkező turistákat.
 
A megállapodásban rögzítették, hogy június 15-ig a kivitelező igyekszik befejezi az apátság melletti Pisky-sétány átépítését. Újjáépíti, és tihanyi kővel burkolja a támfalakat, négy rondellát, köztük egy rendezvények és megemlékezések tartására is alkalmasat alakít ki. A sétány díszburkolatot és új közvilágítást is kap. A nyári szezon kezdetéig ugyancsak új burkolatot kap a Visszhang-parkoló, ami szintén alkalmas lesz majd programok, például kirakodóvásárok tartására.
 
A kivitelező ígéretet tett arra is, hogy június 15-ére új főtere lesz Tihanynak. A panorámát zavaró légkábeleket földbe helyezik, utcabútorokat és kandelábereket helyeznek ki a növényzetében is megújuló térre.
 
A projekt révén nemcsak rendezett környezet, de új turisztikai attrakciók is várják majd a Tihanyba látogatókat. A közadakozásból 1927-ben épített, és 1960-ban lerombolt Kálváriát ugyanis a Tihanyi Legenda Projekt keretében ősszel újjáépítik, többek között a valamikori corpusok újraöntésével, új keresztek állításával és egy kis emlékkápolna építésével. A Tihanyi Legenda Projekt teljes befejezése 2013-ra várható.
 
Így a nyári turistaszezon után ismét intenzív építkezésekre lehet számítani a községben.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >