Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Dwayne, aki Wayne (vagy fordítva)
Dwayne, aki Wayne (vagy fordítva) Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. március 01.
Laza fickó, sapkaként a levágott nadrágszárát viseli, vigyorog és jól érzi magát. A fehérvári szurkolóknak ő Csizma - ezt a nevet is kedveli, ha már név ügyben nem egyszerű a helyzet.
 
Nem hibázunk, ha Dwayne, de akkor sem, ha Wayne Chismnek hívjuk. A keresztnevét eldönteni hasonló dilemma, mint a családnevét kiejteni - ezeket a problémákat vágta át gordiuszi csomoként az Albacomp-tábor, amikor Csizmaként kezdte méltatni.
 
- Nagyon tetszik a becenevem, tudom ám, mit jelent - nevet "Csizüm" (kísérlet valódi neve fonetikus leírására).- Az útlevelemben a Dwayne név szerepel, de én Wayne-ként használom. Amikor kosarazni kezdtem, a csapatban volt egy másik Dwayne, ezért úgy döntöttem, engem nevezzenek Wayne-nek. Egyébként a második keresztnevemről beszélünk, mert a teljes nevem Devon Dwayne Chism hivatalosan - fokozza az amúgy sem kis káoszt Dwayne.
 
Izé, Wayne. Hagyjuk is a nevet, térjünk át inkább az Albacomp centerének örökösen remek kedélyállapotára. Ami nem független a közvetlen környezetétől és az eredményektől.
 
- A csapat remek, jól megértjük egymást, haverok vagyunk. Jól érzem magam. Kosárcsapatként is jó az Albacomp, és közben egységes társaság. Sok meccset nyertünk és van esélyünk továbbiakra is. A védekezésünket nem véletlenül emeljük ki mindig, ha a meccsekről beszélünk, és ha így folytatjuk minden fronton elérhetünk valami szép sikert.
 
- Hogy jól érzed magad, az azt jelenti, hogy a karriered pillanatnyi alakulásával is elégedett vagy? Jó egyetemre jártál, jó statisztikákkal végeztél, így képzelted a folytatást?
 
- Elégedett vagyok. Persze mint mások, én is elképzeltem magam az NBA-ben, de hát tudomásul kell venni, hogy az nem sikerülhet mindenkinek. Az ügynökségemen keresztül nyáron előbb Sopronba kerültem, de nem sajnálom, hogy végül itt kötöttem ki Fehérváron. Megpróbálok a legjobb lenni és minél magasabbra jutni, ez a lényeg.
 
- Szeretnénk, ha a csapat is magasra jutna, kérdés, kik akadályozhatják meg?
 
- Mindenki ellen nehéz, hiába ismerjük már a mezőnyt, hiszen mostanában is voltak változások. De azt hiszem, a mezőny elején található csapatok az esélyesek, bármelyik odaérhet a bajnokság végén is. A többiek ellen is küzdeni kell, Kaposváron sem vár ránk könnyű meccs.
 
- Jó is, hogy rátérünk. Ebben a szezonban már háromszor vertük őket simán, ezek szerint most nehezebbre számítasz?
 
- Amikor múlt héten találkoztunk velük, akkor érkezett hozzájuk Gosa. Azóta biztos jobban beépítették már a csapatba, ezzel erősödtek és most más lesz a játékuk. De annyiban hasonló lesz ez a meccs is a többihez, hogy a védekezésre kell fektetnünk a hangsúlyt és ha az rendben lesz, megint nyerhetünk. Azzal, hogy Fey távozott, szerintem centerposzton előnyünk van velük szemben, de a többin is jobbak vagyunk, ha jól játszunk.
 
- Az utóbbi két mérkőzésen (Kaposváron is) a cserepadról szálltál be, ez nem jelentett problémát?
 
- Beszéltünk előtte az edzőnkkel, nem jelentett gondot. Ha kell, a padról beállva is felpörgök úgy, mint ha kezdtem volna.
 
Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy "Csizma" a Kaposvár elleni őszi bajnokin 22 ponttal és 16 lepattanóval extrát nyújtott - és bár valóban jól játszott csereként is a múlt héten, alighanem kezdőként számít rá Braniszlav Dzunics a somogyiak elleni újabb találkozón.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >