Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Móri út 8. azonnali bontását javasolja a statikai szakvélemény Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2012. március 07.

Image A statikai szakvélemény alapján élet- és balesetveszélyes a Móri út 8-as számú épület. Az érintésvédelmi és a fűtés során tapasztalt problémák mellett a tetőszerkezet és a támasztófalak is azonnali beavatkozást igényelnek a szakemberek szerint. A Városgondnokság megkezdte a ház bontását és a többszáz köbméter szemét elszállítását.

 
Elkészült a statikai szakvélemény a Móri út 8-ról, ami kimondja: azonnali bontást igényel az épület. A részletes vizsgálatok megerősítették, hogy az érintésvédelmi problémák és a kéményekben visszaáramló szénmonoxid mellett további gondok is vannak a házzal.
 
A szakvélemény megerősíti, hogy az épület tartószerkezete élet- és balesetveszélyes. A csapadékvíz-elevezetés hiánya miatt a falakat alámosta az eső, így azok már nem tudják megtartani a házat.
 
A statikusok helyszíni szemléje arra is fényt derített, hogy elkorhadt a tetőszerkezet és hiányos a kémények falazata. Nem helyreállítható az épület a statikai szakvélemény alapján. A ház azonnali bontásának megkezdését, illetve a veszélyes falszakaszok megtámasztását javasolják az önkormányzatnak.
 
Az élet- és balesetveszély miatt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megkezdte a bontást. A munkálatok előreláthatóan öt napig tartanak, melynek keretében az ott található többszáz köbméternyi hulladékot is elszállítják majd.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >