Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szócsaták és ökölharcok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 09.

Image Fejér megyében az elmúlt napokban több szóváltásról, illetve verekedésről érkezett bejelentés a rendőrségre. Sárosdon délelőtt két nő kapott hajba, Fehérváron kora délután egy hajléktalan férfi verte meg a másikat, míg az esti órákban szintén a megyeszékhelyen egy közlekedési szituáció miatt alakult ki vita két sofőr között, mely fenyegetéssel zárult. A rendőrök mindegyik esetben elfogták a tetteseket, és előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 
Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra 10 óra után nem sokkal érkezett bejelentés arról, hogy Sárosdon az egyik élelmiszerbolt előtt két nő szidalmazta egymást, majd egymás haját tépték, illetve egymást ütötték.
 
Mint kiderült, a 33 és az 57 éves asszony azért esett egymásnak, mert a fiatalabbik megígérte a másik fiának, hogy odaköltözhet hozzájuk, hogyha albérletükből kirakják őket, de édesanyja ne menjen, mert italozó életmódot folytat. Ezen kijelentés nem tetszett az idősebb asszonynak, amit a másiktól számon is kért, és így kezdődött el kettejük között a szócsata, mely odáig fajult, hogy egymást bántalmazták is.
 
Ennek során mindketten könnyű sérülést szenvedtek. Miután mindkettőjüket előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ott garázdaság elkövetése miatt indult velük szemben büntetőeljárás.
 
A hajléktalanok közötti délutáni vita azért alakult ki, mert egyikük nem adott a másiknak bort, amit az sérelmezett, és egy mellkas-rúgással, valamint egy ököllel történő arcütéssel torolt meg, amit több járókelő is látott.
 
A sértettnek a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A mentők sérülései ellátása végett kórházba szállították. A 32 éves elkövetőt a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 
A tegnapi harmadik incidenssel kapcsolatos bejelentés este fél kilenc magasságában futott be az ügyeletre. Egy férfi volt az, aki elmondta, hogy a fehérvári Csíkvári út, illetve Széchenyi utca sarkán lévő murvás parkolóban fenyegette meg őt és fiát egy férfi, aki még egy fegyvert is rájuk szegezett miután ők beszálltak autójukba. A bejelentés szerint az egész egy közlekedési szituáció miatt robbant ki.
 
Az ügyelet a jelzést követően egyből értesítette a történtekről a járőröket, akik a közeli Balatoni úton megtalálták az elkövető autóját, benne a férfivel és egy nővel, akiket ellenőrzés alá vontak, majd a gépkocsit is átvizsgálták. Abban azonban fegyvert nem találtak.
 
Mikor a férfit a nyomozók garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, az vallomásában elismerte, hogy összeszólalkozott a másik autóssal, azt azonban tagadta, hogy fegyvert fogott volna rá, illetve fiára, tekintve, hogy fegyvere sosem volt. Az eljárás tovább folytatódik a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztályán.
 
< Előző   Következő >