Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ülésezett a közgyűlés
Ülésezett a közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. március 09.

Image Összesen 35 napirendi pontot, ezek közül 28-at nyílt ülésen 7-et pedig zárt ajtók mögött tárgyaltak a városatyák. A képviselők döntöttek a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának Módosításáról, az óvódai intézményrendszer átalakításának megkezdéséről és Fehérvári Ajándékbolt lett a neve a decemberben, a Hiemer-házban nyílt üzletnek, továbbá elfogadták az Önkormányzat Informatikai Központ idei üzleti tervét is.

 
----- Módosították a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratát
 
Az új jogszabályok miatt felül kellett vizsgálni a költségvetési szervek alapító okiratait. Ennek alapján a Polgármesteri Hivatal jelenleg hatályos Alapító Okiratát áttekintette a hivatal és beépítették az új jogszabályi módosításokat.
 
----- Kilépett a TÖOSZ-ból Székesfehérvár
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az 1997-es kilépését követően 1999-ben ismételten belépett a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségébe, mely mintegy 1700 önkormányzat érdekvédelmi szervezeteként működik. A TÖOSZ Alapszabálya szerint a tagok évente a település állandó lakossága számának alapulvételével tagdíjat fizetnek. A tagdíjat a tervezett kiadások nagyságára tekintettel az elnökség állapítja meg.
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. évi tagdíja 2.014.580 Ft. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a TÖOSZ működése, tényleges érdekérvényesítő képessége egyre nehézkesebbé vált. Az éves tagdíj mértéke ehhez képest meglehetősen magas, amely jelentős részben a szervezet fenntartási költségeit fedezi. A Közgyűlés határozata alapján a város kilép a szervezetből.
 
----- Fehérvári Ajándékbolt
 
A városi ajándékbolt elnevezésére a város honlapján szavazhattak a fehérváriak. A szavazás eredménye alapján a Közgyűlés által véleményezésre javasolt nevekre 2492 szavazat érkezett: 1. Fehérvári Ajándékbolt - 1343 szavazat 2. Hiemer Ajándékbolt - 1048 szavazat 3. Kötődés – Fehérvári Ajándékbolt - 58 szavazat 4. Sportéka Galéria – Fehérvári Ajándékbolt - 43 szavazat
 
----- A testület "jóváhagyta" a beérkezett szavazatok által kialakult sorrendet és a Fehérvári Ajándékbolt lett a neve a boltnak.
 
Dr. Cser-Palkovics András polgármester az ülésen köszönetet mondott mindenkinek, aki szavazatával segítette a döntést.
 
----- Az óvodák működéséről is tárgyalt a testület
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése korábban döntött a 2007-2012-re szóló oktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervének felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedések meghozataláról. Ennek értelmében a Közgyűlés 2011. július 31-ei hatállyal a Pozsonyi Úti Óvoda, illetve a Püspökkertvárosi Óvoda költségvetési szervet beolvadással megszüntette, jogutódjául 2011. augusztus 1. napjától a Gyöngyvirág Óvoda - Székesfehérvár - Kindergarten Maiglöckchen-t, utóbbi esetén pedig a Szivárvány Óvodát jelölte ki.
 
A tavalyi, óvodai intézményhálózatot érintő intézkedéseket figyelembe véve a 2011/2012-es nevelési évben is célszerű a nevelési év során lejáró intézményvezetői megbízásokat figyelembe venni és megvizsgálni a beolvadás lehetőségét. -
 
Az egyesítést követően - valamennyi jogutód és beolvadó intézmény épületében változatlan befogadóképességgel és változatlan csoportszámmal folytatódhat tovább az óvodai nevelés, - az egyesített intézmény neve megegyezik az átvevő, jogutód intézmény nevével, - az egyesítést követően a beolvadó, megszüntetésre kerülő · Ybl Miklós Ltp.-i Óvoda (Székesfehérvár, Ybl Miklós ltp. 1.) a jogutód Felsővárosi Óvoda telephelyeként - intézményegységeként – működhet tovább; az intézményegység javasolt elnevezése: Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Ltp.-i Intézményegysége. · Vízivárosi Óvoda a jogutód Árpád Úti Óvoda telephelyeként - intézményegységeként – működhet tovább; az intézményegység javasolt elnevezése: Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Intézményegysége; az intézményben továbbra is biztosított a beszédfogyatékos gyermekek nevelése, oktatása az e célra létrehozott csoportban. · Tóvárosi Óvoda (Székesfehérvár Tóvárosi ln. 70.) a jogutód Hosszúsétatéri Óvoda telephelyeként - intézményegységeként – működhet tovább; az intézményegység javasolt elnevezése: Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Intézményegysége. · Palotavárosi Óvoda (Székesfehérvár Kelemen Béla u. 30.) a jogutód Ligetsori Óvoda telephelyeként - intézményegységeként – működhet tovább; az intézményegység javasolt elnevezése: Ligetsori Óvoda Palotavárosi Intézményegysége.
 
----- A Közgyűlés rögzítette, hogy a beolvadó intézmények közalkalmazottainak közalkalmazotti jogviszonya vonatkozásában munkáltatói jogutódlás következik be!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >