Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megalakult a Fejér megyei területfejlesztési konzultációs fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. március 09.
Megalakult a Fejér megyei területfejlesztési konzultációs fórum tegnap, amelybe két tagot delegált a Fejér Megyei Önkormányzat és egy-egy tagot Székesfehérvár és Dunaújváros önkormányzata.A szervezet működtetésének idei költségeit 9 millió forintban állapították meg, melyen egyenlő arányban osztoznak az érintett önkormányzatok. Székesfehérvár Cser-Palkovics András polgármestert delegálta a szervezetbe.
 
Csütörtökön ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés, valamint Székesfehérvár és Dunaújváros közgyűlése, ahol elfogadták a megállapodást, és döntöttek a delegáltak személyéről is. Ennek értelmében a megyei önkormányzat képviseletét Vargha Tamás megyei elnök és Somogyi Balázs képviselő látja el.
 
Dunaújváros Cserna Gábor polgármestert, míg Székesfehérvár Cser-Palkovics András polgármestert delegálta a szervezetbe. Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, elsődleges feladatuk a területfejlesztést érintő ügyekben történő előzetes állásfoglalás kialakítása.
 
„A megyei jogú városoknak megmaradt a területfejlesztési jogosítványa, ezért a területükön megvalósuló fejlesztések ügyében a megyei önkormányzatnak nincs döntési kompetenciája. A konzultációs fórum segít összhangba hozni a megye többi része és a két megyei jogú város területfejlesztési koncepcióját” - tette hozzá.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >