Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A jövő focistái a Tóvárosi Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2012. március 14.

Image Legutóbbi ülésén döntött arról Székesfehérvár Közgyűlése, hogy egy osztállyal megnöveli az emelt szintű testnevelést oktató osztályok számát, ezzel is erősítve az utánpótlás-nevelést a „Bajnokok Városában”. Különösen a labdarúgás iránt érdeklődők növekvő száma indokolja a döntést, aminek a Tóvárosi Általános Iskola is nagyon örül. Az érdeklődő nagycsoportosoknak az intézmény képességmérést szervez március 20-án, kedden, 16:30 órától.

 
A Tóvárosi Általános Iskolában jelenleg is folyik emelt szintű testnevelés-oktatás, évfolyamonként két tanulócsoportban, melynek keretében az egyik osztály sportiskolai feladatokat lát el városi beiskolázással. Ebben az osztályban atlétika, kézilabda, szinkronúszás, kosárlabda, fiú vízilabda, valamint labdarúgás sportágakban folyik az utánpótlás-nevelés.
 
Székesfehérváron, a „Bajnokok Városában” nagyon sok jó példa áll a fiatalok előtt és talán emiatt is nő az érdeklődés valamennyi sportág – különösen pedig a labdarúgás iránt. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése március 8-i ülésén döntött az intézmény alapító okiratának módosításáról és kiterjesztette az emelt szintű oktatást három osztályra, melyből kettőben folyhat utánpótlás-nevelés.
 
„A Tóvárosi Általános Iskolában 1974 óta folyik utánpótlás-nevelés, számos kiváló sportoló került ki az intézmény falai közül. 2007 óta közoktatás-típusú sportiskolaként működünk. Mindezek eredményeként az elmúlt évek során az országos diákolimpiai rangsorban közel 3500 intézmény közül előkelő helyet foglalunk el, 2011-ben huszonegyedikek lettünk.” – mondta el kérdésünkre Szücsné Sajtos Ágnes Katalin igazgató.
 
„Alsó tagozaton heti 6, felső tagozaton heti 4 testnevelés órán foglalkoznak kiváló nevelők a tehetséges gyermekek fejlesztésével. Örömmel fogadtuk a közgyűlési döntést, ez további lehetőséget biztosít számunkra a sport népszerűsítésében, az egészséges életmódra nevelésben.”
 
Városunkban két éve folynak óvodáskorú gyermekek körében futball utánpótlás- nevelési céllal sportfoglalkozások. A közgyűlési döntés nyomán a Tóvárosi Általános Iskolában szervezett tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretében több sportolni vágyó gyermek felvételére lesz lehetőség.
 
A sportszakmai munka a szakszövetségekkel, sportszakosztályokkal együttműködve valósul meg. A labdarúgás utánpótlás osztály tekintetében az iskola a Videoton FC-vel és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával dolgozik majd együtt.
 
Az általános iskolai beíratás előtt az érdeklődő nagycsoportosoknak az Iskola képességmérést szervez 2012. március 20-án (kedden) 16:30 órakor a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >