Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Végeztek a tűzszerészek... Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 20.

Image Több kilogrammnyi gyalogsági lőszert, több kézigránátot és egy 25x10 cm-es robbanótestet emeltek ki a honvédség tűzszerészei a földből tegnap kora délutánra egy pákozdi ingatlanról kapott jelzés alapján. Az ingatlanon csatornázási munkák közben kerültek elő a veszélyes II. Világháborús emlékek…

 
R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy Pákozdon, a Budai úton végeztek földmunkát egy ingatlanon, amikor lőszerek fordultak ki a földből. A Gárdonyi Rendőrkapitányságra délelőtt tíz óra után nem sokkal érkezett jelzésre haladéktalanul a helyszínre vonultak a járőrök.
 
Megállapították, hogy a bejelentés valós, s amíg a honvédség tűzszerészei megérkeztek biztosították a helyszínt. A tűzszerészek kérésére a terület átvizsgálása idejére négy szomszédos házból kérték fel a bent tartózkodókat a rendőrök, hogy hagyják el ingatlanaikat. Összesen négy lakót találtak otthon.
 
A terület kiürítését követően a tűzszerészek 11.49 perckor kezdték meg a terület átvizsgálását és mentesítését, melynek eredményeként öt kézigránátot, mintegy három kilogramm gyalogsági lőszert és egy kb. 25x10 cm-es robbanótestet emeltek ki a földből. A kiemelt robbanószereket megsemmisítésre elszállították.
 
A lakók 13.39 perckor mehettek vissza otthonaikba. A terület átvizsgálása és mentesítése ideje alatt a Budai út forgalmát a rendőrök elterelték.
 
< Előző   Következő >