Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nyugdíjas és női torna immár a Ráchegyen is
Nyugdíjas és női torna immár a Ráchegyen is Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. március 20.

Image Két új foglalkozással bővült a Nyitott tornatermek programkínálata. Immár a Ráchegyen és vonzáskörzetében élők is lakóhelyük közelében, a Zentai Úti Általános Iskolában mozoghatnak ingyenesen. Szerdánként 18 órától nyugdíjasoknak szóló gyógytornával, majd 19 órától női kondicionáló tornával várják a mozogni vágyókat.

 
Lakossági kezdeményezésre indult el a Nyitott tornatermi foglalkozások megszervezése ebben a városrészben – mondta el Dr. Dienesné Fluck Györgyi. A 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője már régóta fáradozott azon, hogy a Ráchegyen és környékén élőknek lakóhelyükhöz közel biztosítsanak ingyenes mozgáslehetőséget.
 
Szerdánként 18 órától nyugdíjas gyógytornát tartanak, ami az egészségmegőrzés mellett a mozgásszervi panaszok mérséklését és a gerinc erősítését is szolgálja, illetve igyekszik javítani az idősek általános állapotát. A foglalkozásokat Kovács Zsuzsanna, a Fejér Megyei Szent György Kórház gyógytornásza vezeti.
 
Minden szerdán 19 órakor kezdődik a női kondicionáló torna, amit fiataloknak és középkorúaknak is ajánlanak, és a test teljes átmozgatásához nyújt segítséget a résztvevőknek.
 
A múlt héten indított programoknak a Zentai Úti Általános Iskola ad otthont. Az intézmény igazgatója, Hekeliné Halmos Marianna örül, hogy helyet tudnak biztosítani a foglalkozásoknak, sőt maga is beáll tornázni. Mint mondta, sok ismerős arccal találkozik itt. Egykori és jelenlegi tanítványaik szülei, nagyszülei jönnek el sportolni a tornaterembe.
 
A két új foglalkozás a Székesfehérvár Önkormányzata által indított és támogatott Nyitott tornatermek program része. Mindkét torna díjmentesen látogatható, a résztvevőknek csak saját tornaöltözetükről, sportcipőről és tornamatracról (polifoam) kell gondoskodniuk.
 
A Nyitott tornatermek sorozat keretében minden nap zajlanak foglalkozások, melyek részletes leírása az alábbi linken található: http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_93176
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >