Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tegyünk együtt a vizek védelméért! Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2012. március 22.

Image „Cseppben a jövőnk!” címmel egész napos, ingyenes rendezvény várja a gyerekeket és szüleiket, a családokat március 24-én, szombaton Székesfehérváron, a 30 éves Tolnai Utcai Általános Iskolában. Az eseményre a Kaposvári Roxínház Egyesület szervezésében, a Székesfehérvári Hűtőipari Zrt. támogatásával kerül sor. A program részleteit sajtótájékoztatón ismertették a tanintézményben.

 
Az egyesület tavaly pályázati forrásból, nagy sikerrel szervezte meg a programot Fonyódligeten és Kaposváron. A környezettudatos gazdálkodás elkötelezett támogatójaként Székesfehérváron a program mellé állt a FEVITA, a Székesfehérvári Hűtőipari Zrt.
 
A vállalat legifjabb generációk szemléletformálásában betöltött szerepe nem véletlen. Termékeik előállításához rengeteg vízre van szükség, így számukra is elsődleges szempont a víztakarékos működés, a hatékony energiagazdálkodás. A rendezvényen az óvodás és általános iskolás gyerekek játékos feladatok révén ismerkedhetnek meg a tudatos vízfelhasználással.
 
Szórakoztató formában tanulhatják meg, hogyan takarékoskodjunk a vízzel, hogyan csökkentsük a vízszennyezést. A gyerekeket vízzel kapcsolatos játékos, interaktív feladatok várják, melyek megoldásáért „csepp pontokat” kapnak, ezeket pedig ajándékokra, gyümölcsökre, ételekre válthatják. A 11 standon a gyerekek többek között megismerhetik a víz útját, körforgását a természetben.
 
Az egyik helyszín az ivóvízkészlet mennyiségét szemlélteti, a következő azt tudatosítja, hogy a legnagyobb földi élettér a víz. Mindezek mellett ügyességi feladatok és játékos víz-kvíz, vízkeménység mérés és vízlábnyom-számítás teszi örök élménnyé szinte észrevétlenül a környezettudatos magatartást.
 
A rendezvényen a tanulás a gyermekek természetes kíváncsiságára, megismerési vágyára épülő önkéntes, játékos tevékenységet, élményeket nyújtó tapasztalatszerzést jelent. A standok kialakítása a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodik, a játék a legfontosabb eszköz, melyre megfelelő idő, eszköz és hely biztosított, ezzel lehetőséget teremtve a játékos tájékozódásra, tanulásra, képességfejlesztésre.
 
A rendezvény célcsoportját alkotó 4-15 éves korosztály számára - fogékonyságuk és nyitottságuk révén – a környezettudatos, fenntartható életmód a későbbiekben természetes és egyértelmű lesz. A gyerekek a megszerzett információkat környezetükkel is megosztják, közvetetten több generációt is elérnek, így szüleik, családjuk szokásain, hozzáállásán is tudnak változtatni a környezetvédelem terén.
 
A játékos feladatokat szórakoztató programok egészítik ki. A szervező Roxínház előadásában Dzsungel könyve, Lúdas Matyi és Made in Hungária részleteket láthat a közönség, valamint fellép a kaposvári Roppantós táncegyüttes. Az esélyegyenlőség jegyében a Lúdas Matyi előadást jeltolmács segíti. Az egész napos, ingyenes családi programot interaktív bemutatók és termékkóstolók teszik teljessé.
 
Mottó (kínai mondás): ”Az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik” - azaz minden apró cselekedet sokat jelent a jövő ivóvízhiányának megakadályozásáért.
 
A 21. század emberének ugyanis az elegendő, egészséges ivóvíz megteremtése és fenntartása a legnagyobb kihívás.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >