Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Csütörtökön bajnok lehet a Sapa Fehérvár
Csütörtökön bajnok lehet a Sapa Fehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. március 22.

Image A Sapa Fehérvár AV19 szerdán este harmadik alkalommal is legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket. Ez a siker azt jelenti, hogy csütörtökön este, hazai pályán bajnoki címet szerezhetnek a fiúk, ha akkor is jobbnak bizonyulnak a sárga-feketéknél.

 
Miskolci Jegesmedvék SE - Sapa Fehérvár AV19: 0-7 (0-0, 0-3, 0-4)
 
Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző, vezette: Babic, Abonyi, Wolf. Miskolci Jegesmedvék SE: Budai K. - Popovics, Túróczy, Budai R., Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Tóth Á., Láda P., Dubek, Svasznek, Urbán, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy G. Vezetőedző: Greg Lindqvist
 
Sapa Fehérvár AV19: Bálizs -Hetényi P., Horváth A., Hajós, Ladányi, Benk, Varga A., Láda B., Sofron, Kovács Cs., Mihály, Palkovics, DaCosta, Klassen, Tóth A., Johansson, Pratt, Vas M., Sille, Orbán, Magosi. Vezetőedző: Kevin Primeau Gólszerzők: Palkovics, Sofron (2), Mihály, Hajós, Benk, Hetényi P.
 
"Több csapatmegbeszélést is tartottunk a fehérvári vereség után, ahol átbeszéltük az első két mérkőzés tanulságait. Sokkal többet tudunk annál, mint amit eddig mutattunk és azon leszünk, hogy ezt bebizonyítsuk. Tudjuk, hogy a Sapa a jobb csapat, de nagyobb erőfeszítésre kell késztetnünk őket" - nyilatkozta Nagy Gergő a mérkőzés előtt.
 
Hogy a szezon közben Fehérvárról Miskolcra igazolt center szavai nem csak üres frázisok, azt csapata bizonyította, a Jegesmedvék harminc percig egyenrangú ellenfelei voltak Sofronéknak. Nagy lelkesedéssel vetette bele magát a küzdelembe a Miskolc, nyoma sem volt az első két meccsen tapasztalt nyomasztó fehérvári fölénynek.
 
Egyenlő erők küzdöttek a jégen, a hazaiaknak ugyanúgy megvoltak a helyzetei, mint a Sapának, Budai mellett Bálizs bravúrjaira is szükség volt. A sárga-feketék még Lindgren kiállítását is túlélték, sőt a harmad végén Mihály túl keményen ütközte le Miskolczit, így négy percnyi előnybe kerültek a hazaiak. Az első húsz perc gól nélküli döntetlennel zárult, ami mindenképpen Dubekékat dicséri.
 
A második játékrész elején kis híján vezetést szerzett a Miskolc: Svasznek trafálta telibe a kapuvasat. Felpörgött a mérkőzés, nagy iramban cikáztak a jégen a játékosok. Jarabek veszélyes lövésébe Nagy Gergő szúrt bele, a korong centiméterekkel kerülte el Bálizs kapuját. Harminc percig bírták az iramot a Jegesmedvék. Feljebb kapcsolt a Fehérvár, aminek eredményeként Palkovics a 32. percben megszerezte a vezetést (0-1).
 
Öt percre rá Ladányi passza találta üresen Sofront, aki a hálóba vágta a pakkot (0-2). A harmad zárásaként Ladányi ezúttal Mihályt hozta kihagyhatatlan helyzetbe (0-3). A záró húsz perc kezdetén ismét a Miskolc volt az aktívabb. Előbb Bonar lőtt az üres kapu mellé, majd Saluga is elhibázott egy száz százalékos helyzetet. Ezután beindult a fehérvári gólgyár. DaCosta gondolt egy merészet, szólóba kezdett, majd Hajós elé tette a pakkot, aki bevette Budai kapuját (0-4). Az 50. percben Benk is beköszönt a volt fehérvári hálóőrnek (0-5).
 
Az 55. minutumban megvillantak a fiatalok is, Tóth Adrián lekészített korongját Hetényi vágta a hazai hálóba (0-6). Mindössze 19 másodperccel a hatodik gól után Sofron állította be a végeredményt (0-7). A vereség ellenére a hazai szurkolók vastapssal köszönték meg övéiknek az első harminc percben - és persze az egész szezonban - nyújtott teljesítményt.
 
A döntő negyedik meccsére csütörtökön, Székesfehérváron kerül sor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >