Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
TOTÁL GLOBÁL - INTERKULTURÁLIS TEADÉLUTÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 23.

Image Mi a globalizáció? Tehetünk valamit a káros következményei ellen? Hogyan tudjuk a legjobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket? Mi az oktatás szerepe ebben a folyamatban? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a globális nevelés. A globális nevelés nem egy új tantárgy, hanem egy oktatási szemlélet. Célja, hogy a mindennapi tanítási gyakorlat részévé váljanak a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az emberi jogok, az interkulturális nevelés, a nemek közötti egyenlőség, az aktív állampolgárság témái.

 
TOTÁL GLOBÁL – INTERKULTURÁLIS TEADÉLUTÁN
 
Időpont: 2012.03.30. péntek, 15h
 
Helyszín: ELTE PPK Könyvtára, Budapest VII. Kazinczy utca 23-27.
 
Előadó: Simonyi Gyula, a BOCS Alapítvány elnök
 
Cím: Tetszettek volna időben biztosítani a szegény nők százmilliói számára a családtervezés emberi jogát!
 
Afrika demográfiai kihívásai és a magyar hétköznapi válság összefüggése. Megatrendek és megoldások. A globális képzés, a globalizáció kihívásaira felkészítés tabu témái, a paradigmaváltás 3 lépése.
 
Mi a globalizáció? Tehetünk valamit a káros következményei ellen? Hogyan tudjuk a legjobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket? Mi az oktatás szerepe ebben a folyamatban? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a globális nevelés. A globális nevelés nem egy új tantárgy, hanem egy oktatási szemlélet. Célja, hogy a mindennapi tanítási gyakorlat részévé váljanak a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az emberi jogok, az interkulturális nevelés, a nemek közötti egyenlőség, az aktív állampolgárság témái.
 
A Globális Nevelés Tudásközpont ilyen és ezekhez hasonló témákban indít tematikus beszélgetéssorozatot.
 
Az Anthropolis Egyesület nevében szeretettel és egy csésze Fair Trade teával/kávéval várják olvasóinkat az ingyenes rendezvényre a Globális Nevelés Tudásközpontba.
 
Szeretettel várják Önöket további tavaszi rendezvényeiken (tudatos vásárlás, interkulturális lehetőségek a gyakorlatban, toleranciaprogramok és egyéb témák) a GlobEdu Tudásközpontban.
 
A rendezvényt támogatja az Európai Bizottság EuropeAid programja és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >