Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Biztosított a távhő ellátás
Biztosított a távhő ellátás Nyomtatás E-mail
Írta: Kommunikációs és Városmarketing Iroda   
2012. március 24.

Image Rendkívüli ülésen tárgyalt a városi távhőszolgáltatásról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A testület soron kívüli ülésére azért volt szükség, mert a távhőt több mint húszezer lakás számára előállító hőtermelő cég felhalmozott adósságai miatt veszélybe került a távhő ellátás. A Fűtőerőmű Kft., mely egy 2004-es közgyűlési privatizációs döntés értelmében a többségi önkormányzati tulajdon ellenére magánszemélyek kizárólagos irányítása alatt áll, százmilliókkal tartozik a gázszállító Főgáz Zrt-nek. Az Önkormányzat döntése révén anélkül válik biztosítottá a további zavartalan ellátás, hogy ez a városnak további pénzébe kerülne.

 
Egyetlen napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A fehérvári távhőszolgáltatás tartós fenntartása érdekében volt szükség azonnali döntések meghozatalára. Több mint húszezer lakást szolgál ki a fűtőerőmű, melynek felhalmozott tartozásai miatt veszélybe került volna a fehérvári családok fűtés és melegvíz ellátása.
 
A Közgyűlés döntött arról, hogy a Széphő Zrt. – legfeljebb 694 millió forint értékben – egyenlítse ki a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. Főgáz Zrt. felé fennálló tartozását. Ez az összeg a cégnél a lakossági távhődíjakból eleve rendelkezésre áll a Fűtőerőműtől átvett hő ellenértékeként. Az Önkormányzat tehát nem vállal további pénzügyi kötelezettséget, technikai tranzakcióról van szó.
 
Ez a lépés az egyetlen megnyugtató megoldás, amivel biztosítható a távhő ellátás tartós fenntartása a fehérvári távfűtéses lakásokban élő családok számára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >