Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzetközi tanulmányok mesterszak indul a Kodolányi János Főiskolán
Nemzetközi tanulmányok mesterszak indul a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 28.

Image Újabb mesterszakkal bővül a 20 éves Kodolányi János Főiskola képzési kínálata. 2012 szeptemberétől már Nemzetközi tanulmányok mesterszakon is folytathatják tanulmányaikat azok, akik a nemzetközi, illetve európai integrációs folyamatok megértésével, előrejelzésével és formálásával kívánnak foglalkozni.

 
Az idén 20 éves Kodolányi János Főiskola képzési kínálatát mindig a munkaerőpiac elvárásainak megfelelően alakította annak érdekében, hogy a főiskoláról kikerülő hallgatók használható és értékes diplomával induljanak el választott szakterületükön.
 
A KJF egyik legnépszerűbb szakja, a 2000-ben történt indulása óta a Nemzetközi tanulmányok alapszak, és mind a munkáltatók, mind a hallgatók részéről felmerült az igény, hogy azok, akik az alapképzésnél mélyebb ismereteket szeretnének szerezni a nemzetközi folyamatokról, a KJF-n szerezhessék meg mesterdiplomájukat.
 
Az új, négy féléves nemzetközi tanulmányok mesterszak Budapesten és Székesfehérváron indul nappali és levelező tagozaton, jelentkezni a 2012/13-as tanévre a nyári pótfelvételi eljárás keretében 2012. augusztus közepéig lehet.
 
A képzés során a hallgatók megismerik a nemzetközi viszonyok elméleti és gyakorlati összefüggéseit, így képesek lesznek Magyarország nemzetközi rendszerben és Európában betöltött helyének, szerepének értelmezésére, és alkalmasak lesznek a nemzetközi rendszer gazdasági, jogi, politikai folyamatainak megértésére, előrejelzésére.
 
Az alapozó tárgyak elvégzése után a hallgatók két területre specializálódhatnak, regionális és civilizációs tanulmányok vagy nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakirányok közül választhatnak. Az Erasmus program keretén belül mesterszak esetében a hallgatóknak lehetőségük van résztanulmányokat folytatni a számos külföldi partnerintézmény egyikében, illetve szakmai kompetenciájukat fejleszteni.
 
A nemzetközi tanulmányok mesterszak elvégzése után a hallgatók diplomataként, nemzetközi szakértőként, kutatóként, politikai és nemzetközi újságíróként, az államigazgatás és a multinacionális vállalatok, valamint nemzetközi szervezetek vezető alkalmazottjaiként helyezkedhetnek el, de akár társadalomtudományi doktori iskolában tudományos fokozatot is szerezhetnek.
 
A Kodolányi János Főiskola nemzetközi tanulmányok mesterképzésének szakfelelőse a KJF Társadalomtudományi Tanszékének egyetemi docense, Dr. Simon János, politológus, aki egyben a Central European Political Science Review főszerkesztője, a BCN-Political Debate Nemzetközi szerkesztőbizottságának tagja, az International Political Science Review szakvéleményezője (reviewer).
 
Rendszeresen szerepel politikai elemzőként a televízióban és az írott sajtóban, magyarul és több idegen nyelven jelentek meg publikációi, emellett 14 könyvét is kiadták.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >