Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Családi húsvét Ópusztaszeren! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. március 28.

Image Hazánk egyik legnagyobb húsvéti rendezvénye Ópusztaszeren idén is gazdag programsorozattal várja a családokat! Ezúttal népviseletbe öltözött menyecskék, legények elevenítik meg a skanzenben a népszokásokat. Régimódi, zenés locsolkodás, húsvéti kalácssütés, tojáskeresés húsvéti bárányért, családi vetélkedők, kuglibajnokság. Gyerekeknek vásári bábjáték, kézműves foglalkozások lesznek terítéken!

 
Március 31. – Szezonnyitás sok újdonsággal az Ópusztaszeri Emlékparkban!
 
2012. március 31-től újra teljes gőzzel üzemel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark!
 
Élő hagyományok a skanzenben, izgalmas lovasbemutatók a Nomád Parkban! Csendőr, juhász, tanító, pék, kubikus - találkozzon, beszélgessen személyesen a két világháború közötti időszak jellegzetes figuráival, térjen be a hagyományos háziállatokkal benépesített portákra! Ismerje meg dédapáink, ükapáink világát, hétköznapjait, ünnepeit!
 
Próbálja ki a hagyományos munkafolyamatokat, üljön be egy múltidéző tanórára!
 
Járja be lovaskocsival az Emlékparkot!
 
Hétvégenként "beindul" az Olvasókör kemencéje: Piroska néni szívesen megosztja tudományát az érdeklődőkkel, meg is kóstolhatjuk a tájjellegű finomságokat. És ne lepődjön meg, ha igazoltatja a csendőr, szólítsa Tiszthelyettes Úrnak! Medvecukor, krumplicukor, kakasos nyalóka - nosztalgiázzon a Szatócsboltban, kóstoltassa meg gyermekével a régi idők nyalánkságait, vigyen haza egyedi kézműves termékeket, amelyek visszaidézik ópusztaszeri látogatását! A
 
Nomád Parkban a honfoglaló magyarok életmódját, mindennapjait mutatjuk be, természetesen idén is naponta 2 alkalommal új és izgalmas lovasbemutatóval. Minden nap kézműves tevékenységek, korabeli fegyverek kipróbálása, íjászkodás.
 
Bővebb információ: www.opusztaszer.hu 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >