Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Örömfutás a Húsvét jegyében
Örömfutás a Húsvét jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. március 29.

Image A húsvéti készülődés időszakában is odafigyelnek az egészséges életmód fontosságára és idén ismét megszervezik a Nyuszi Futást és Nyúl Félmaratont. A Fehérvári Futópéntekhez kapcsolódva pénteken 16 órától várják az iskolásokat, óvodásokat és persze a szülőket, pedagógusokat a Halesz ligetben. Az Esélyegyenlőségi hónaphoz kapcsolódóan is hívtak vendégeket a szervezők, de ott lesz a húsvéti nyuszi is a rendezvényen, aki apró ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek.

 
"Nyuszi Futás - Nyúl Félmaraton" zajlik pénteken 16 órától a Halesz ligetben. Az idei immár a második alkalom, hogy a mozgás jegyében telik a húsvétvárás időszaka. A szervezők igazi örömfutásra várják a kicsiket (óvodásokat, iskolásokat) és a nagyokat (pedagógusokat, szülőket, futókat).
 
A "kisnyuszik" egy kilométert, vagy - erőnlétükhöz mérten - akár rövidebb távot futhatnak, a felnőtt "nyulak" pedig akár a félmaratoni távot is teljesíthetik. A rendezvény a Fehérvári Futópéntekhez kapcsolódik, így szakmai segítséget is kaphatnak a résztvevők Lajkó Csabától és társaitól. A program fővédnöke Brájer Éva alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.
 
A program az Esélyegyenlőségi Hónap jegyében zajlik, ezért a szervezők meghívták az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, valamint az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI óvodásait, tanulóit és pedagógusait.
 
A visszajelzés alapján szép számmal részt vesznek ők is a pénteki programon. A "Nyuszi Futás - Nyúl Félmaraton" a húsvéti készülődést színesíti Székesfehérváron, célja a futás és a mozgás népszerűsítése. Tavaly közel 80 gyermek vett részt a hagyományteremtő rendezvényen.
 
A szervezők azt remélik, hogy idén jóval többen teljesítik a távot március 30-án, pénteken 16 órától a Halesz ligetben. Az ünnephez igazodó apró ajándékokkal is készülnek a futóknak, amit stílszerűen a húsvéti nyúl ad majd át nekik.
 
A futást rossz idő esetén is megtartják és mindenkit szeretettel várnak!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >