Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Növények közterületre Nyomtatás E-mail
Írta: Spanyárné Halász Szilvia - városi főkertész   
2012. április 03.

Image Idén tavasszal is meghirdette közterületi és intézményi növényültetési pályázatát Székesfehérvár Városgondnoksága. A cél, hogy minél zöldebb legyen a város. A növények kiválasztásában pedig a város főkertésze segít. A tavalyi pályázat eredményeként 3521 egynyári és 2462 évelő növényt szállított ki tavasszal a Városgondnokság, az őszi kiszállítás keretében pedig 236 darab fát, 5625 konténeres cserjét és 362 fenyőt ültettek ki a fehérváriak.

 
A növénytelepítési pályázatról Bozai István, a Városgondnokság ügyvezető igazgatója, Spanyárné Halász Szilvia, a Városgondnokság főkertésze és Bartyik Mihályné az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI igazgatója tartott sajtótájékoztatót. Az intézmény tavaly pályázott növényekre, így udvarukon majd másfél száz növényt ültettek el a gyerekek közreműködésével.
 
A lakók és az intézmények az általuk kiválasztott helyszínen olyan növényeket ültethetnek, amit szeretnének. A város főkertésze Spanyárné Halász Szilvia felveszi a kapcsolatot a pályázó lakókkal és közösségekkel, majd megnézi azt is, hogy milyen növényeket érdemes választani. Szakmai segítséget nyújtanak és természetesen a rendszeres parkfenntartási ellenőrzések során megnézik, hogy megfelelő-e a gondozásuk.
 
A lakók az öngondoskodás jegyében ültetik el a növényeket. Székesfehérvár Városgondnoksága minden olyan dolgot, ami pénzbe kerül biztosít. Mindössze annyit várnak el a pályázóktól, hogy ültetés után gondozzák az elültetett növényeket. A pályázatokat a beérkezések sorredjében bírálják el és kiemelten támogatják majd a frekventált területeken való növényültetést. Az akció független a szokásos virágvásártól, ami természetesen idén sem marad el.
 
A programra idén tavasszal mintegy négymillió forintot biztosít a Városgondnokság. A pályázatban meg kell adni az igényelt növények pontos faját, fajtáját és darabszámát, továbbá szöveges indoklást kell adni, melyben röviden ismertetni kell a beültetés igényének okát, továbbá, hogy miért az igényelt növényekre nyújt be pályázatot.
 
A pályázat elbírálásának a szempontjából előnyt élvez majd, aki vállalja, hogy a lakókörnyezetében az év során szemétgyűjtési akcióban vesz részt. A társasházak körüli zöldterületre és az intézmények területére maximum 80 000 Ft értékben, családi házas ingatlanok előtti közterületre pedig maximum 25 000 Ft értékben kaphatnak a pályázók növényt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >