Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Viharban mentettek a gárdonyi vízi rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. április 03.

Image Megvolt az idei szezon első vízből mentése a Velencei-tavon. A gárdonyi vízirendőrök a legutóbbi viharban egy eltörött árbocú, irányíthatatlanná vált vitorlást vontattak partra annak személyzetével együtt.

 
Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy narancsriasztás volt érvényben a Velencei-tó környékén, amikor az eset történt. A nagy szél miatt a tavon hatalmas hullámok alakultak ki, így a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottja az agárdi vízi-rendészeti objektumból távcsővel pásztázta a vizet - amin vitorlásversenyt rendeztek – és azt figyelte, nincs-e valaki veszélyben.
 
A tó Nagy tisztás nevű területén egy árboc nélküli hajót vett észre, ami a tarajos hullámokon hánykolódott, rajta két férfivel. A főtörzsőrmester ekkor azonnal riasztotta törzsőrmester kolléganőjét, majd azonnal a rendőrhajóba ugrottak, és a vitorlás hajó felé vették az irányt.
 
Mint kiderült, a 44 és a 42 éves érdi férfiak az Alba Regia Vitorlázó Egyesület által a hétvégén megrendezett SILWELL Kupa OOPS Kupájában indultak „Zugvoegel” (viharmadár) típusú tőkesúlyos vitorlás hajójukkal, amivel az Agárdi Yacht Klubtól indultak el.
 
A nagy szélben azonban a hajó vitorlarúdja eltörött, és így az irányíthatatlanná vált.
 
A két rutinosnak mondható hajós ugyan azt gondolta, hogy a hullámok majdcsak kiviszi őket a partra. Azonban arra való tekintettel, hogy a verseny többi résztvevőjét ne zavarják, valamint biztonságosan partra érjenek, a KMB-sek átsegítették őket a rendőrhajóba, majd a vitorlást vontára tették, és az agárdi hajókikötőbe kivitték őket.
 
< Előző   Következő >