Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Osztrák siker a nyitányon
Osztrák siker a nyitányon Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. április 12.

Image Az U18-as divízió I-es világbajnokságon - egy fordulatokban bővelkedő mérkőzésen - Ausztria csapata büntetőkkel 5-4-re legyőzte Magyarországot.

 
Magyarország-Ausztria, büntetőkkel: 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1)
 
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 500 néző, vezette: Bergamelli (FRA), Riisom-Birker (DEN), Tysland (NOR)
 
Magyarország: Vay - Kiss, Korbuly, Dósa, Gágyor, Fliszár, Léránt, Reiter, Kocsis, Vincze, Ritó, Arany, Pados, Sebők, Nagy, Könczei, Szaller, Schmál, Bata, Majoross, Hamvai Vezetőedző: Eric Thurston
 
Ausztria: Kickert - Siutz, Peter, Fellinger, Kreuzer, Berr, Lindner, Duller, Cijan, Bischofberger, Samaradzic, Wolf, Vallant, Cirtek, Mader, Kurath, Krammer, Leiler, Reisinger, Schramm Vezetőedző: Jason O'Leary
 
Gólszerzők: Ritó, Nagy, Könczei, Kocsis, illetve Bischofberger (2), Lindner, Cijan, Kurath
 
Az ünnepélyes megnyitó után, szépszámú szurkolósereg előtt kezdhette meg szereplését a magyar U18-as válogatott a hazai rendezésű divízió I-es világbajnokságon. Gyorsan bekezdtek az osztrákok. Egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy korongszerzést követően kettő az egyben jöhettek a magyar kapu felé, Bischofberger be is vágta a ziccert (0-1).
 
A gyors gól megfogta a fehérmezes hazaiakat, kettős emberelőnyből sem sikerült egyenlítenie nemzeti csapatunknak. A játékvezetők már az elején egyértelművé tették, hogy szigorúan megtorolják a szabálytalanságokat. Ennek köszönhetően, hol az egyik, hol a másik csapat játszhatott emberelőnyben. Nagy Krisztián helyzete mutatta, hogy éledeznek a fiúk a kezdeti sokk után.
 
Az egyenlítést aztán Ritó egyéni akciója hozta meg. A magyar válogatott támadó első lövését még fogta Kickert, de az ismétlés a kapuvasról a hálóba vágódott (1-1). Döntetlenről indult a második játékrész, de nem tartott sokáig ez az állapot, újfent jött a gyors osztrák gól: a 23. percben Lindner emberelőnyben vette be Vay kapuját (1-2). Még szinte a gólt ünnepelték a "sógorok", amikor Nagy Krisztián egalizált (2-2).
 
Fordult a kocka, átvette a játék irányítását a magyar csapat. Sokáig csak helyzetekig jutottak Ritóék, de a 31. percben Könczei góljával először vezettünk a mérkőzés során (3-2). Érett az újabb magyar gól, de Kickert ihletett formában védett, így az utolsó harmadra maradt a döntés. Osztrák támadásokkal kezdődött a harmadik húsz perc, de Korbulyék jól védekeztek, így sokáig nem esett újabb gól.
 
Egészen a 47. percig őrizte soványka előnyét a magyar csapat, ekkor Cijan egalizált (3-3). Lendületben maradtak a piros mezesek és az 50. minutumban már újra náluk volt az előny, Kurath járt túl Vay eszén (3-4). Keményedett a mérkőzés, egy ütközés után Petert kellett letámogatni a jégről.
 
Hat perccel a vége előtt kettős emberelőnybe kerültek Dósáék, ám hiába kért időt Thurston mester, nem sikerült begyötörni a pakkot Kickert kapujába. Berr eldönthette volna a meccset, egyedül lépett ki, de Vay bravúrral fogta a lövését.
 
Az utolsó percekre ismét kettős emberelőnybe került a magyar válogatott, Kocsis pedig egy kipattanót a hálóba pofozott (4-4). Következhetett a hosszabbítás, mely gólt nem, csak magyar helyzeteket hozott. Rövid jégfelújítás után jöhettek a büntetők. Az első körben Bischofberger bevágta, Vincze kísérletét viszont hárította Kickert.
 
A második körben Vay bravúrral fogta Leiler lövését, de Könczei is mellé durrantott. A harmadik körben Kurath hibázott ugyan, de Ritónak sem sikerült betalálnia, így az osztrákok nyerték a fordulatos mérkőzést. A magyar csapat egy ponttal gazdagodott. Folytatás csütörtökön 19:30-as kezdettel Ukrajna nemzeti csapata ellen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >