Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Térítésmentes szolgáltatások a Gazdaság Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. április 13.

Image A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a regisztrációs kötelezettségnek eleget tevő gazdálkodó szervezetek részére áprilistól minden héten csütörtökön csoportos tanácsadást tart pénzügyi, vállalkozás-finanszírozási témában. A Gazdaság Házában, a Hosszúsétatér 4-6 szám alatt található kamarai székházban az áprilisi tanácsadások 19-én és 26-án 14.00 órától kezdődnek. A Kamara a megye több településén folyamatosan tart a vállalkozói fórumokat is.

 
A gazdasági kamarákról szóló törvény három alapszolgáltatás biztosítását írja elő, ezek az alábbiak:
 
- tanácsadás gazdaság, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben
- üzleti partnerkeresés
- pályázatfigyelés
 
A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az elkövetkező hetekben számos térítésmentes tájékoztató rendezvényen, üzletfejlesztési akción való részvételt biztosítja a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak. Részletes információ a kamarai honlapról, illetve az ügyfélszolgálati munkatársaktól kapható.
 
A gazdálkodó szervezeteknek a 2012. január 1-jétől hatályos törvény módosítás alapján kamarai nyilvántartásba vételt, regisztrációt kell kezdeményezni a székhely szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.
 
Jogszabályi háttér: a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény, legutóbbi módosítást a Magyar Közlöny 2011. évi 140. száma, 34. pont 403-408 §-a tartalmazza.
 
A regisztráció akkor teljesül, ha a cégszerűen aláírt regisztrációs adatlap és az 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás beérkezik a kamarához.
 
Kapcsolat: 22/510-310, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
 
A kamara a regisztrációs kötelezettségnek eleget tevő gazdálkodókat adatbázisba jegyzi be, és ezt 2012. június 1-jétől nyilvánosságra hozza. A törvény alapján a kamarai nyilvántartásba az a gazdálkodó jegyezhető be, amely az adatlapot kitölti, cégszerű aláírással ellátva beküldi a székhely szerint illetékes kamarának és befizeti az 5 ezer Ft-os hozzájárulást.
 
Az FMKIK a beérkezett adatlapokat ellenőrzi, nyilvántartásba veszi, és a feldolgozás során igazolást állít ki a gazdálkodóknak. Ez a nyilvántartási számot is tartalmazza. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményben adott tájékoztatást arról, hogy a kereskedelmi és iparkamaráknak nem kell számlát kiállítaniuk az 5.000.-Ft-os kamarai hozzájárulás befizetéséről.
 
A Kamara a kamarai hozzájárulás ellenében nem teljesít Áfa törvény hatálya alá tartozó szolgáltatásnyújtást, a kamarai hozzájárulásról ezért az Áfa törvény alapján nem kell számlát kiállítani.
 
Bizonylatolási kötelezettséget a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény számviteli bizonylatokra vonatkozó előírásainak megfelelően kell teljesíteni. A gazdálkodó szervezetek nyilvántartását végző kereskedelmi és iparkamarák a nyilvántartásba vételről és a kamarai hozzájárulás befizetéséről igazolást állítanak ki.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >