Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Rendőrnő fogta el a késes rablót
Rendőrnő fogta el a késes rablót Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. április 13.

Image Bicskával a kezében akart kirabolni tegnap este egy kisboltot egy 53 éves fehérvári férfi. Az üzletből azonban pénz nélkül távozott, mert az eladó a pultról felkapott egy kenyérvágó kést, illetve a bolt bejáratánál megjelent egy vásárló, így megijedt. A bejelentést követően még egy óra sem telt el, amikor a férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egyik járőrvezető hölgye járőrtársával együtt elfogta.

 
Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a rablás kísérlettel kapcsolatos bejelentés este fél nyolckor érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére.
 
A sértett hölgy, azaz a fehérvári Prohászka Ottokár utcában lévő kisbolt üzletvezetője az ügyeletesnek elmondta, hogy egy férfi késsel a kezében ki akarta rabolni, de miután ő felkapta a pulton lévő kenyérvágó kést, illetve segítségért kiabált egy a bolthoz közeledő férfinek, akit az ablakon keresztül látott, az elkövető elmenekült.
 
A bejelentést követően mind a járőrök, mind a forrónyomos szolgálat azonnal a megadott címre sietett, ahol a hölgy részletes személyelírást adott az elkövetőről. A járőrök ez alapján kezdték keresni az ötvenes éveiben járó férfit, akinek dzsekije hátulján egy ujjnyi vastag fehér csík volt keresztben. Ez tűnt fel annak az őrmester járőrvezető hölgynek, aki járőrtársával együtt a Széchenyi úti körforgalom felé haladt az egyik járőrautóval.
 
A rendőrnő, ahogy meglátta a férfit, egyből kiugrott az autóból. Hadakoznia nem igen kellett a férfivel, mert az meglátva az egyenruhásokat, egyből feltette a kezét, majd azt mondta: „Én voltam!”
 
A két rendőr ezt követően megbilincselte a férfit, akinek ruházatából előkerült a bűncselekmény elkövetésénél használt bicska is. A járőrök a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő az 53 éves fehérvári férfit, akit a nyomozók rablás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Ennek során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Azt vallotta, hogy négy napja nem evett, és nem volt pénze ennivalóra.
 
Amikor a boltba bement egy piros Bond cigarettát kért az ott lévő hölgytől, aztán amikor az mondta neki, hogy nincsen, akkor vette elő azt a bicskát, amit nem sokkal előtte az utcán talált, és azzal követelte tőle a napi bevételt. Miután azonban a hölgy felkapta a kenyérvágó kést, és kiabálni kezdett egy a bolthoz közeledő férfinek, megijedt, és elmenekült.
 
A rendőrök kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.
 
< Előző   Következő >