Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fegyelmezett hoki, magabiztos győzelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. április 16.

Image A magyar válogatott fölényes győzelemmel kezdte a ljubljanai divízió I-es világbajnokságot. Bálizs Bence kiváló teljesítménnyel debütált élete első vb meccsén.

 
Japán-Magyarország: 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)
 
Ljubljana, 1500 néző, vezette: Rantala (finn), Hribar (szlovén), Leermakers (holland) Japán: Haruna (Nariszava) - Keller, Jamada, Tanaka G., Terao, Ueno, Haga, Janadori, Takahasi, Kudzsi, Tanaka R., Tonoszaki, Szaszaki, Szuzuki, Sato S., Kavai, Kavasima, Szato H., Mitamura, Jamasita Vezetőedző: Mark Mahon
 
Magyarország: Bálizs - Horváth, Tokaji, Sofron Vas M., Ladányi, Hegyi, Szélig, Vas J., Hári, Mihály, Sille, Pozsgai, Bartalis, Sikorcin, Kovács, Hetényi, Láda, Benk, Galanisz, Magosi Vezetőedző: Kevin Primeau Gólszerzők: Magosi, Horváth, Sofron, Kovács, Mihály, illetve Janadori
 
Mintegy ezer - szenzációs hangulatot teremtő - magyar szurkoló előtt korcsolyáztak jégre Sofronék a ljubljanai vb nyitómeccsén. Az ellenfél Japán válogatottja volt. Mark Mahon edző tanítványaira érdemes volt odafigyelni, hiszen az utolsó két - egymás ellen lejátszott - barátságos mérkőzést az ázsiaiak nyerték. Puhatolózó játékkal kezdődött a nyitómeccs, egyik csapat sem ugrott a másik torkának.
 
A két hálóőr közül Bálizsnak akadt először dolga, Keller lövését hárította magabiztosan a nagy lehetőséghez jutó fiatal portás. A 6. percben aztán robbant a csarnok, Magosi fordult vissza a kapu mögül, elnyomni sem tudták és harmadszorra a kapuba tuszkolta a pakkot (0-1). Megfogta a bekapott gól a Japánokat, sorra jöttek a veszélyes magyar helyzetek. Újabb gól azonban csak a 13. percben esett: Bartalis tette a kapu előtt ácsorgó Horváth elé a korongot, aki Haruna mellett a hálóba emelt (0-2). Továbbra is mi veszélyeztettünk, Sofron kis híján emberhátrányból is betalált.
 
A harmad vége a tempót felpörgető ázsiai csapaté volt, de maradt a két gólos előny az első szünetre. Agilisabb játékkal kezdték a második húsz percet Janadoriék és ennek meg is lett az eredménye. Ám hiába került a pakk a magyar kapuba, a játékvezetők kapusakadályozás miatt érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később Terao is betalált, ám hosszas videóbírós elemzés után - magas bot miatt - ezt a találatot sem adták meg Rantaláék.
 
A 34. percben aztán eldőlt a mérkőzés. Egy magyar emberelőny során Ladányi és Sofron "adta el" az EBEL-ben már sokszor játszott figurát: Godó passzolt, a középről érkező Sofi pedig a hálóba bombázott (0-3). Kavasimánál elszakadt a cérna, fejjel lökte rá Sillét a palánkra, jutalma végleges kiállítás és 5 perc tiszta emberhátrány lett. Ezt a 40. percben Kovács gólra is váltotta: balszélről megeresztett bombájából Haruna nem sokat láthatott (0-4). A harmadik harmadra kapust cseréltek a Japánok: Harunát Nariszava váltotta.
 
Érezni lehetett, hogy a mérkőzés eldőlt, főleg úgy, hogy Horváth és Magosi kéz a kézben ülhetett ki a büntetőpadra, de a kettős előnnyel sem tudtak élni Tanakaék, csak kapuvasig jutottak. A magyar csapat továbbra is fegyelmezetten hokizott, Széligék nem engedték kibontakozni a gyorsabb ellenfelet. A kapuban pedig Bálizs tornyosult (szó szerint) a japán csatárok fölé és sorra fogta az összes próbálkozásukat.
 
Az 56. percben jött a slusszpoén: több japán játékos is elvétette a pakkot, amit Mihály kaparintott meg, majd Vas Jánoshoz játszott, aki visszatette elé a korongot, Pire pedig Nariszavát is felavatta (0-5). Két perccel a mérkőzés vége előtt legalább a becsületgól összejött az ázsiaiaknak: Janadori lőhetett üresen és korongja utat talált Bálizs kapujába (1-5).
 
A magyar válogatott fegyelmezett játékkal és jó helyzetkihasználással magabiztos győzelmet aratott első vb meccsén. Folytatás hétfőn 13:00-kor Ukrajna ellen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >