Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jelzőtábla tövében helyezte el a kábítószert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. április 16.

Image Az egyik dunaújvárosi cég telephelyének kijáratával szemközti parkolóban az ott lévő közúti jelzőtábla tövében volt annak a kis gömböcskének az átadási helye, amiben – mint később kiderült – marihuána volt. Egy ismeretlen férfi helyezte azt el ott, amit nem sokkal később a gyár egyik dolgozója vett magához. Pechére azonban ekkor már a dunaújvárosi rendőrök is ott voltak, akik előtte a közelben rejtőztek el, tekintve, hogy a cég biztonsági őre bejelentést tett az eldugott kis csomagról.

 
Németh - Kész Mónika r. szds., a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, miután a járőrök elfogtak egy 29 éves dunaújvárosi fiatalembert, akinél zöld színű növényi származékot találtak.
 
Az elfogást egy olyan bejelentés előzte meg, amit az egyik dunaújvárosi gyár biztonsági őre tett csütörtökön este kilenc órakor arról, hogy a telephelyükkel szemközti parkolóban, egy „Behajtani tilos!” jelzőtábla tövében egy sötét színű autóból kiszállva egy férfi egy kis csomagot helyezett el.
 
Miután elhajtott onnan, a bejelentő azt társával együtt megnézte, és azt látta, hogy az egy kis 3 cm átmérőjű gömböcske, melynek egyik fele rózsaszín, míg a másik fele fekete színű. Amikor a bejelentést követően a járőrök a helyszínre értek, kiderült, hogy a kis csomagban ismeretlen eredetű zöld színű növényi származék van.
 
A rendőrök - hogy kiderítsék a vélelmezhetően kábítószeres pakk kihez érkezhetett - a közeli fás, bokros részen elrejtőzve vártak. Mintegy másfél óra elteltével jött ki a gyárból egy fiatalember, aki egyből a táblához ment, majd annak aljából felvette a kis csomagot és zsebre tette.
 
A rendőrök ekkor léptek elő, majd igazoltatták a férfit, és ruházatátvizsgálást követően lefoglalták tőle a pakkot, amivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy abban 1 gramm marihuána van. Ezt követően állították elő a járőrök a 29 éves dunaújvárosi férfit a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. Mint elmondta, az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen hívott meg egy férfit néhány italra, aki hálából hozta neki a drogot, amit alkalomszerűen fogyasztani szokott.
 
Kihallgatását követően a rendőrök mintavételre állították elő a kórházba, majd szabadon engedték. Egyelőre tanúként szerepel az ügyben. A szakértői vizsgálat függvénye, hogy a későbbiekben gyanúsítottként kerül-e kihallgatásra.
 
A dunaújvárosi nyomozók a kábítószert szállító férfit még keresik.
 
< Előző   Következő >