Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Évértékelő és feladatszabó tiszti értekezlet Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett - megyei katasztrófavédelmi szóvivő   
2012. április 18.

Image A héten tartotta meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2011. évet értékelő, valamint 2012. feladatait megszabó tiszti értekezletét a Megyeháza dísztermében, Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese, valamint a társ fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői.

 
A 2011-es esztendő a jogszabályokban rögzített feladatok teljesítése mellett a felkészülés jegyében telt – emelte ki évértékelő beszédében Magosi Lajos tű. alezredes. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfelelőnek, eredményesnek minősítette a szakterületek elmúlt évi tevékenységét.
 
A tűzoltói beavatkozásokról elmondta, hogy a káresetek felszámolása minden esetben megfelelően történt, amely egyrészt a jó szakmai felkészültségnek, a helyi magas szintű alapképzések rendszerességének eredménye.
 
Évértékelő beszédének végén Magosi Lajos tű. alezredes megköszönte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának 2011. évi munkáját. Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a katasztrófavédelemnek gyors és jó döntéseket kell hozni, és ez így is történt 2011-ben.
 
Hozzátette, hogy a rendelkezésre álló technikát hatékonyan kell működtetni, amelyhez elengedhetetlen az a megfelelő felkészültség, amelyre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is rámutatott évértékelőjében.
 
Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese elmondta, hogy 2012. január 1-jével egy egységes, felkészült katasztrófavédelem kezdte meg működését, ahol a tűzvédelem, a lakosságvédelem és az iparbiztonság egy helyen, egy szervezeten belül jelenik meg.
 
A feladatok teljesítése során a legfontosabb cél, hogy a beavatkozó állomány szükség esetén a lehető legjobb eszközökkel, a legnagyobb védelmet nyújtó felszerelésekkel tudjon dolgozni, és mindig, minden időben legyen alkalmas a feladatainak ellátására.
 
Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok beszédének végén kiemelte, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megfelelőnek értékelte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2011. évi tevékenységét.
 
Az értekezlet zárásaként Magosi Lajos tű. alezredes, igazgató ismertette a 2012. évre kitűzött célokat, feladatokat, majd a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok 2011. évi minősítő értékelésének átadására került sor.
 
Dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok székesfehérvári látogatásán a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra is ellátogatott, ahol köszöntötte a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állományát.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >