Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Székesfehérváron
Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett - megyei katasztrófavédelmi szóvivő   
2012. április 20.

Image A Sóstó természetvédelmi területen rendezte meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tegnap a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Fejér megyei döntőjét. A székesfehérvári rendezvényen összesen 12 csapat vett részt, általános és középiskolás korcsoportban. Az első helyezést elért diákok képviselik majd Fejér megyét a májusi országos döntőn.

 
A verseny megnyitóján Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Molnár József tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese köszöntötte a résztvevőket. A megmérettetésen a dunaújvárosi és a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltségek területi fordulóin első három helyezést elért csapatok vettek részt, így 6 általános és 6 középiskolás csapatban összesen 48 diák.
 
A versenyzőknek 12 helyszínen (úgynevezett állomásokon) kellett megoldaniuk az elméleti és a gyakorlati feladatokat egyebek közt az egészségügy, a tűzvédelem, a polgári védelem, a katasztrófavédelem, a környezet- és természetvédelem, térképészet, valamint a bűn- és balesetmegelőzés témakörében. A megyei versenyen a területi fordulókhoz képest új témakörként jelent meg az iparbiztonság, valamint az állomások között az ügyességi activity is helyet kapott, amelynek során a témakörökhöz kapcsolódó szavakat mutogatták és írták körbe a gyerekek, mint például: járvány, földrengés, árvíz, defibrillátor.
 
A felmenő rendszerű verseny célja, hogy a fiatalok minél szélesebb köre ismerkedjen meg a katasztrófavédelmi szemlélettel. Győződjenek meg a polgári védelem, tűzvédelem, bűnmegelőzés és környezetvédelem jelentőségéről, társadalmi szükségességéről. Szerezzenek alapvető ismereteket a veszély- és katasztrófahelyzetben történő megelőzési, védekezési és helyreállítási magatartási szabályokról. Legyenek segítői bajbajutott embertársaiknak.
 
A megyei fordulón korosztályonként legjobban teljesítő csapatok jutottak tovább a május 18-19-én, Győrújbaráton megtartandó országos döntőbe, ahol Fejér megyét a Perkáta-Nagykarácsony-Aba ÁMK Aba Sámuel Általános Iskola tagiskolája és a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium képviseli majd. A díjakat Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.
 
A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség különdíjában a tűzoltósági témakörben legjobban teljesítő csapatok részesültek. Az elismerést Völgyi Sándor ny. tű. őrnagy adta át a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola, valamint a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium csapatának. A Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület vándorserlegét a polgári védelem témakörében legeredményesebb két csapat vehette át.
 
A díjakat Nagy Lajos tű. alezredes, az egyesület szakmai alelnöke adta át a mátyásdombi Lonkai Ármin Általános Iskola és a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium csapatának.
 
Összesített versenyeredmények:
 
Általános iskolás korcsoport:
 
I. helyezett: Perkáta-Nagykarácsony-Aba ÁMK Aba Sámuel Ált. Isk. Tagiskolája
II. helyezett: Vértesboglár ÁMK Általános Iskola I. csapata
III. helyezett: Németh László Általános Iskola, Mezőszilas
IV. helyezett: Mátyás Király Általános Iskola és Közösségi Könyvtár, Csór
V. helyezett: Lonkai Ármin Általános Iskola, Mátyásdomb
VI. helyezett: Vasvári Pál Általános Iskola, Dunaújváros
 
Középiskolás korcsoport:
 
I. helyezett: Petőfi Sándor Gimnázium, Sárbogárd
II. helyezett: Kossuth Lajos Általános Iskola Középiskolás csapata, Nagyvenyim
III. helyezett: Aba Sámuel Általános Iskola Középiskolás csapata
IV. helyezett: Belvárosi I. István Középiskola, Székesfehérvár
V. helyezett: Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Dunaújváros
VI. helyezett: Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye, Székesfehérvár
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >