Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szoros meccs után, a söprés esélyével
Szoros meccs után, a söprés esélyével Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. április 20.

Image Miután megszenvedtünk a győzelemért Pécsen, a lehető legrövidebb idő alatt befejezhetjük a párharcot. Ez az a pillanat és az a szitu, amikor erősen álszentnek tűnne a sport örök bizonytalanságával és a "minden megtörténhet" közhellyel jönni. Az Albacomp Fehérvár 2-0-ra vezet a négy szezonbeli meccsből négyszer legyőzött Pécs ellen, egy meccset kell nyernie a továbbjutáshoz és itthon játszik.

 
Felesleges az álszerénység, itt söprés esélye forog fenn, és aligha tévedünk, ha feltételezzük, a szurkolók 99 százaléka el is könyvelte a pénteki győzelmet is. Mégsem érdektelen a negyeddöntő harmadik találkozója, a Pécsen helyenként felizzott indulatok, a csapat második félidőben mutatott erőteljesebb játéka alapján megint lehet egy jó hangulatú esténk. Az biztos, hogy egy újabb szoros mérkőzéshez elvileg megvan a fegyvere a PVSK-nak, ezt három sima vereség után kedden bizonyította. A
 
Doyne ponterősségére építő támadójáték kihívás elé állíthatja az Alba védekezését, és az is látszott, hogy ha nem hagyja rohanni a mieinket Csirke Ferenc csapata, akkor sokáig versenyben tud lenni. A kérdés tehát, ez az akarat, vagy az Albacompé érvényesül-e majd - ha az utóbbi, akkor vélhetően nem az izgalmak, hanem a látványosabb jelenetek miatt lesz érdemes eljönni péntek este 19 órára a Vodafone Sportcentrumba.
 
A mérkőzés szakmai jelentőségéhez tartozik természetesen, hogy a további feladatokra készülő fehérváriak éles helyzetben tesztelhetik, milyen válaszaik vannak hazai pályán az ellenfél védekezésére, lehet tovább csiszolni a zóna elleni játékot, s közben persze a csapat alapjátékának elemeit is. Az örök dilemma, hogy rövid vagy hosszú párharccal jobb-e bemenni a következő körbe, most erősen elméleti: egyrészt mert még mindig elsődleges cél maga a továbbjutás, másrészt mert bármelyik félnek sikerül ez (azért erősen valószínű, hogy nekünk fog), szokatlan helyzetbe kerül.
 
A negyeddöntőt ugyanis nem követi szinte azonnal az elődöntő, sőt, még alapszakaszban is szokatlanul hosszúnak számító szünet jöhet, amennyiben (és ez is egyértelműnek tűnik) a Szolnok jut be ellenfélként a négy közé.
 
Már taglaltuk ezt, maguk a szakemberek sem tudják, milyen hatással lehet a csapatra, ha hosszú napokig csak készül a nagy csatára a playoffban megszokott gyors ritmus helyett - de annál inkább jelentőségteljes, hogy pénteken még igazi tétmeccsel tarthatja karban magát a társaság. A közönséget is illik megtisztelni minél jobb kiszolgálással, a játék csiszolására is tökéletes alkalom a Pécs elleni harmadik találkozó, és önbizalmat is adhat - így kell tekinteni rá.
 
A szurkolók is most mutathatják meg Simiéknek a legnagyobbnak tekintett kihívás előtt még egyszer, hogy ott vannak mögöttük, legyen ismét tökéletes egység a csarnokban. Szakmailag már felesleges elemezni a feladatokat, két, egymást unalomig ismerő csapat újabb összecsapásán a jó kosárlabdát, a jó szórakozást várjuk.
 
Ha befejezi a párharcot az Albacomp Fehérvár, érvényesül a papírforma, ami egyrészt örömteli, másrészt kevesebb meccset jelent - ami van, most kell élvezni.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >