Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújult gépparkkal a gondozott zöldterületekért Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. április 24.

Image Székesfehérvár Városgondnoksága összesen 2.127 280 négyzetméternyi parkot, zöldfelületet gondoz. A korábbi években az volt a jellemző, hogy alvállalkozókkal végeztette az önkormányzat cége a munkát. Az idei évtől nem külső vállalkozókkal, hanem saját munkagépekkel és saját alkalmazottakkal látják el a zöldterületek karbantartását.

 
A temetőfenntartási csoportnál és a Sóstói Stadionban korábban is voltak a zöldterület gondozásához használatos gépei a Városgondnokságnak, de a napokban több új traktor, teherautó és a parkgondozáshoz szükséges kisgép érkezett. Az eszközök megvásárlása közbeszerzés keretén belül történt és városszerte ezekkel dolgoznak már a parkokban, zöldterületeken.
 

Szeretnénk, hogy saját alkalmazottakkal és saját gépparkkal hatékonyabb legyen a közterület karbantartás, hiszen nagyobb kapacitással dolgozunk majd, mint eddig az alvállalkozók – emelte ki Bozai István városgondnok.

A közterületi gyepfelületek fenntartása egyébként a tavalyi évekhez hasonlóan történik idén is. A fenntartott területek kaszálását havi rendszerességgel fogja elvégezni a Városgondnokság. Kivételt képez ez alól a belváros és környéke, ahol legfeljebb kettő hetes körforgásban történik a munkavégzés. A pontos ütemtervet azonban minden esetben az aktuális időjárástól függően határozzák meg a szakemberek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >