Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kevin Primeau: "Összességében elégedettek lehetünk"
Kevin Primeau: "Összességében elégedettek lehetünk" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. április 25.

Image A válogatott szakvezetője sajnálja a Britek elleni vereséget, de véleménye szerint eredményes világbajnokság van a válogatott mögött.

 
Hogyan értékelné a ljubljanai világbajnokságot?
 
Az utolsó (Nagy-Britannia elleni - a szerk.) mérkőzés miatt keserű lehet a szánk íze. Jó lett volna győzelemmel búcsúzni a világbajnokságtól, sajnos azonban nem sikerült és emiatt egy kicsit csalódott vagyok. Nagyon nehéz meccset játszottunk a Britekkel, hiszen már biztos volt a harmadik helyünk, ők viszont a divízió I-ben maradásért küzdöttek. A torna egészét vizsgálva azonban elégedettek lehetünk. Kevesen számítottak arra, hogy ebben az erős mezőnyben is dobogón végezhetünk. Főleg mikor kiderült, hogy sem Hetényi, sem Szuper nem lehet ott velünk és Bálizs Bence személyében egy vb-újonc őrzi majd a magyar kaput.
 
Egyénileg kiknek a teljesítményével volt elégedett a tornán?
 
A már említett Bálizs Bencével kezdeném. A fiatal hálóőr maximálisan felnőtt a feladathoz. Az első két mérkőzésen egészen szenzációsan védett. A végére egy picit elfáradt, ezért is kezdett Budai az utolsó meccsen. Ki kell még emelnem Bartalist, aki szintén kitett magáért és persze a negyedik sorunkat. Magosi, Galanisz és Benk is bizonyította, hogy érdemes beépíteni a fiatalokat a csapatba. Ennek szellemében a jövőben igyekszem több lehetőséget adni a feltörekvő generáció tagjainak, például Hetényi Péternek. Az viszont jól látszik, hogy a vetélytársaink sokkal nagyobb merítési lehetőséggel rendelkeznek. Ebben fejlődnünk kell a jövőben, hogy továbbra is versenyben lehessünk a feljutásért.
 
Csapatként sikerült-e az előzetesen elvárt teljesítményt hozni?
 
Úgy gondolom, hogy igen, de van még bennünk potenciál. Nagyon nagy kihívás volt ez a világbajnokság. Amíg a régi szisztémában egy éles meccsre kellett felkészíteni a csapatot, addig most minden mérkőzésen maximális koncentrációra volt szükség. Ha valamit ki kell emelnem, akkor azt mondhatom, hogy a kapusteljesítményünkkel és az emberhátrányos védekezésünkkel elégedett lehetek, az emberelőnyös játékunkon azonban bőven van még javítani valónk. Előreléptünk abban is, hogy mind a négy sorunk képes volt eredményes játékra, a negyedik sorunk három mérkőzésen is betalált, jóval túlszárnyalták a velük szemben támasztott elvárásokat. Az utolsó mérkőzéstől eltekintve összességében pozitívan értékelem a világbajnokságot. Természetesen nekünk is voltak hullámvölgyeink, de tökéletes vb-t nem is lehet játszani. Remélem, hogy jövőre még jobbak leszünk és sikerül megszereznünk az első két hely valamelyikét - zárta szavait a válogatott szakvezetője.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >