Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új jelzőlámpa a Rákóczi úton
Új jelzőlámpa a Rákóczi úton Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. április 26.

Image Székesfehérvár Városgondnoksága a mai napon megrendelte azt az új közlekedési jelzőberendezést, mely a javíthatatlanul elromlott régit váltja fel a Rákóczi út és a Gáz utca kereszteződésében. De nem csak ebben az egy csomópontban újul meg a jelzőlámpa, hanem végig a Rákóczi úton a Várkörútig, azaz egy gyalogos átkelőhelyen és két további forgalmas útkereszteződésben. Az április eleje óta nehezen járható környék forgalmát biztonságossá tévő forgalomirányító rendszert a vecsési székhelyű Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja. Az új berendezéseket heteken belül beüzemelik.

 
Régóta problémák voltak a Rákóczi út és a Gáz utca csomópontjában lévő jelzőlámpával. A húsz éves konstrukció ma már csak két-három helyen működik az országban, sajnos a hónap elején Fehérváron is végleg elromlott, javíthatatlanul.
 
Azóta a környék forgalma lelassult, a dugókat a csúcsforgalmi órákban a rendőri forgalom-irányítás is csak kissé tudta enyhíteni. Az önkormányzat ezért a berendezés teljes cseréje mellett döntött.
 
„Hosszú távon stabilan működtethető, egységes rendszer valósul meg heteken belül a Rákóczi út és a Gáz utca kereszteződésében, illetve két másik, ezzel összehangolt csomópontban és egy gyalogátkelőhelyen. A Gáz utcától a Várkörútig minden lámpát lecserélünk.” - számolt be a mai megrendelés alapján hamarosan megvalósuló beruházásról Bozai István városgondnok.
 
A lámpák cseréje mintegy nettó hét és félmillió forintba kerül, a rendszert a vecsési Signalterv Forgalomtechnika Kft. szállítja és helyezi üzembe.
 
A közlekedésirányító berendezés sikerrel vizsgázott már több városban, így remélhetőleg Székesfehérváron is megállja a helyét, és hosszú távon biztosítja a környék biztonságos autós és gyalogos közlekedését.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >