Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ez a csapat már bizonyított a rangadókon
Ez a csapat már bizonyított a rangadókon Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2012. április 27.

Image Bódi Feri szerint megjósolhatatlan, hogy a kissé furcsa felkészülés miként hat a Szolnok elleni párharcra, de ha felpörög a csapat, lesz esélye a győzelemre.

 
A Pécs elleni negyeddöntőkben kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott legrutinosabb játékosunk, akinek - bármilyen hosszú múltja is van már a sportágban - még mindig lehet újat mutatni, mondjuk egy rájátszás közepén beiktatott kéthetes szünettel... Bódi Ferivel beszélgettünk.
 
- A negyeddöntőben hamar letudtátok a párharcot, kérdés, jó-e ez most?
 
- Nyerni akartunk, ez volt a lényeg. A Pécs elleni első két meccs azért nem volt az igazi, kicsit alighanem bennünk volt, hogy úgy is továbbjutunk, nem játszottunk igazán a saját sebességünkön. És az ellenfél furcsa, center nélküli szerkezete is befolyásolta, hogy eleinte nem találtuk a megfelelő ritmust.
 
- Neked azért elég jól ment.
 
- Nem foglakozom én ezzel. Tény, hogy a Pécs alacsonyabb szerkezete miatt hármas posztról beljebb húzódva is ki tudtam használni a fizikai adottságaimat, talán ezért voltam eredményesebb. De a lényeg a továbbjutás volt.
 
- Aminek következtében két hétig tétmeccs nélkül maradtatok. Volt ilyen már pályafutásod során a rájátszásban?
 
- Soha. Ez teljesen szokatlan dolog, amibe a Szolnok nemzetközi kupadöntője, a halasztások miatt kényszerültünk. Azt szokták mondani, éppen az a playoff nehézsége meg szépsége, hogy egymást követik a meccsek, nincs idő pihenni, hát most erre alaposan rácáfolunk.
 
- Szerinted milyen hatással lesz ez a csapatra?
 
- Nem tudom ezt most megmondani. Úgy kell tekinteni a dologra, mint egy kész helyzetre, most így kell készülnünk, edzenünk, ezt a feladatot kell megoldani. Edzünk, próbálunk szinten maradni, aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy utólag majd azt mondjuk, így volt jó. Az edzőink feladata, hogy kitalálják, mi az ideális felkészülés ebben a két hétben, úgy tudom, szó volt edzőmeccsek szervezéséről, annak örülnék.
 
- Gondolom, azért már várjátok a Szolnok elleni elődöntőt. A felkészülésbe beépítitek a korábbi tapasztalatokon kívül a most hétvégén következő Eurochallenge-döntőn látható meccseiket is?
 
- Majd a szakmai stáb válogatja ki, a Szolnok melyik meccseiből állít össze olyan anyagot, amit együtt megnézünk. Mivel ez lesz a legfrissebb élmény róluk, biztos felhívják majd a figyelmünket a hétvégi meccseiken látottakra. Azt persze enélkül is tudjuk, hogy nagyon nehéz erőpróba lesz az elődöntő.
 
- Megjósolhatatlan végkifejlettel? - Nem mernék jósolni, az biztos, hogy ha jól játszunk, tudunk nyerni, ezt ellenük eddig kétszer bizonyítottuk a szezonban. Egyébként is, a csapat a rangadók többségén megmutatta, hogy fel tud pörögni a kellő fordulatszámra. Megvertük oda-vissza a Szolnokot és a Körmendet is, akik bent vannak a legjobb négyben. A Falcótól ugyan kikaptunk kétszer, de olyan meccseken, amelyeken az utolsó pillanatig esélyünk volt nyerni is. Úgyhogy most sem kell félnünk, persze tudjuk, milyen erős az ellenfél.
 
- Mi dönthet?
 
- Sok apróság, de a közönséget mindenképpen kiemelném. Biztos, hogy nagyon nagy hangulatban fogadhatjuk majd a Szolnokot, és az alaszakaszban is látszott, mennyit segíthet a hazai közönség. Persze így lesz ez náluk is, elvégre ránk mindig külön készül a szolnoki publikum. Az biztos, óriási eredmény lenne, ha bejutnánk a döntőbe, de nem lehetetlen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >