Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Házhoz menő zöldhulladék gyűjtés Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. május 02.

Image Korábban sok probléma volt a zöldhulladék gyűjtéssel, ugyanis eddig csak az őszi időszakban vitték el a lombzsákba összegyűjtött kerti hulladékot. Kevesen hasznosítják az otthon keletkező zöldhulladékot, ezért májustól decemberig, amíg az időjárás engedi, kétheti rendszerességgel gyűjtik a zöldhulladékot is a családi házak előtt.

 
Matricás-zsákos rendszer lesz, így nem keveredik a zöld a kommunális hulladékkal. A negyedéves számlákkal együtt az ügyfelek megkapják az éves 18 darab matricának a felét, amiket bármikor fel lehet használni. Saját, maximum 120 literes zsákba, vagy ettől kisebbe kell betenni a zöldhulladékot.
 
Kérik, hogy a hulladék láthatósága miatt átlátszó legyen a zsák. Minden második héten, a szemétszállítási napokon viszik el a zöldhulladékot. Ha valakinek nem elég az évi 18 matrica, további zöldhulladékos matricát vásárolhat a Depónia ügyfélszolgálatán, a Sörház tér 3. szám alatt. Székesfehérváron megvalósult már két évvel ezelőtt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, melynek keretén belül kéthetente, gyűjtési napokon szállítják el a szelektált hulladékot.
 
A számlalevél mellékleteként egy szelektívgyűjtési naptárt is kiküldenek az ügyfeleknek, amit kiegészítettek a zöldhulladék gyűjtési időpontokkal is.
 
A zöldhulladék zöld színnel, a szelektív papír vagy műanyaghulladék sárga színnel lesz jelölve. Mindig, mindenhol az adott gyűjtési napon történik a műanyag, illetve a következő héten pedig a zöldhulladék begyűjtése és elszállítása.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >