Kezdőlap
Aranyeső a móri Geszler Családi Pincészetre Nyomtatás E-mail
Írta: Geszler Anikó   
2012. május 03.

Image A móri Geszler Családi Pincészet 2011-es éve jól végződött, hogy Príma díjat kaptak, s ezzel Fejér megyében az Év borászata cím birtokosai lettek egy évig, de úgy néz ki, hogy a folytatásra sem lehet panasz…

 
Az Országos Syngenta borverseny 500 nevezett borából a móri borászat 2011-es Zenitjével arany, Ezerjójával ezüstérmet szerzett Siófokon. Majd a Mecseknádasdon megtartott országos német nemzetiségi borversenyen legeredményesebb móri borvidéki borászatként öt arany éremmel tüntették ki Ezerjó, Királyleányka, Chardonnay, Zenit és Vértes kincse cuveé 2011-es boraikért a sváb gyökerű borász családot.
 
Legutóbb pedig éppen a múlt héten a Móri Borvidék legrangosabb megmérettetésén a Szent György napi borversenyen vittek haza 6 arany érmet, melyből egy nagy arany (2011 Chardonnay).
 
Ezzel öt éven belül harmadszor kapták meg Mór város vándorserlegét, melyet mindig a borversenyen legeredményesebben szereplő borászata birtokolhat egy évig. Ugyanezen hétvégén adták át a Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztiválon az Országos Chardonnay borverseny érmeit is, ahol Fejér megye legeredményesebb borászataként száraz és félszáraz Chardonnay borukkal is ezüst érmet kaptak.
 
Még hátra van az idei Országos Ezerjó Borverseny, mely idén Móron lesz és az Országos Borverseny is, melyekre természetesen mind nevezni fog a Geszler Családi Pincészet is.
 
Akinek kedve támadt megkóstolni a díjazott borokat, annak jó apropó lehet a pünkösdi Nyitott Pince Napok, Pünkösd szombatján és vasárnapján 10.00-17.00 óráig várják a Geszler testvérek a bortúrázókat félárú kóstolóval a többi móri nyitott pince mellett.
 
Részletek a www.nyitottpince.hu oldalon.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >