Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Csillagszeműek társulat fellépése
A Csillagszeműek társulat fellépése Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2012. május 03.
A „Csillagszeműek” a magyar táncművészeti élet egyik legrangosabb társulata. Rendszeresen fellépnek a Magyar Táncművészek sztárgáláján az Operaházban, részt vesznek kiemelkedő táncművészeti eseményeken, fesztiválokon. A Magyar Néptánc Örökség című műsorukat országos turnéra vitték, amelynek egyik állomása a székesfehérvári Szent István Művelődési Ház volt.

 

Timár Sándor koreográfus és felesége 1993–ban hozták létre a Magyarországon és Európában is egyedülálló együttest, amelyben több száz gyermeket foglalkoztatnak már 3 éves kortól.

A gyermekek már egészen korán megismerkednek Bartók Béla és Kodály Zoltán zenéjével és a népzenei ihletésű darabokra Timár Sándor által készített koreográfiákat táncolnak. Rév Júlia és Komporday Tamás is a Timár módszer segítségével ismerkedtek meg a még elevenen élő néptánc és népzene hagyománnyal, amely beépült mindennapi életünkbe.

A Csillagszeműek a világ legkülönbözőbb tájain képviselik hazánkat, Európa nagyvárosaiban éppúgy, mint Brazíliában, Új-Zélandon vagy Japánban. Mindenütt hatalmas siker és elismerés kíséri útjukat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >