Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ocskay Gábor: "A legfontosabb az új edzőpálya megépítése" Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2012. május 07.

Image A Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatójával készült interjú második részében terítékre kerül a klub anyagi biztonsága és létesítményeinek fejlesztése.

 
- Kardinális kérdés a klub anyagi helyzete, amely az elmúlt szezonban nem volt éppen irigylésre méltó. Történt-e előrelépés ebben a kérdésben?
 
- Az a hiány, amit tavaly október óta kommunikálok - és sokan már megmosolyognak, hogy milyen komolyan siránkozunk - továbbra is fennáll. Ebben a hónapban eldől, hogy ebből a 90-100 milliós költségvetési lyukból mekkora részt sikerül befoltoznunk. Reményeim szerint, és erre ígéretet is kaptam, ennek a nyolcvan százaléka eltűntethető. Így bizonyos mínusszal, de optimistán indulunk neki a következő szezonnak. Ha minden jól alakul, akkor az idei büdzsé már sokkal kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz, mint az előző évi volt.
 
- Milyen feladatok állnak még nyáron a menedzsment előtt?
 
- Folyamatosan tárgyalunk a régi és a lehetséges új támogatókkal. A menedzsment heti rendszerességgel ülésezik, folyik az emléktorna és az edzőmeccsek szervezése, mind az EBEL, mind az U20-as csapat számára. Kevin Primeau-val is folyamatosan egyeztetünk az esetleges érkezőkről. Örömteli, hogy június 1-ig lesz jég Fehérváron. Ez lehetővé teszi, hogy - főleg az akadémiásoknak - további edzéseket, egyéni képzéseket lehessen tartani. Versenyidőszakban sajnos kevesebb az edzéslehetőség a jégfelület hiánya és a csapatok nagy száma miatt.
 
- Az elmúlt évben sokszor problémát jelentett, hogy több szurkoló szeretett volna bejutni a csapat mérkőzéseire, mint amennyit a csarnok befogadóképessége elbírt. Ebben az ügyben várhatóak-e pozitív változások?
 
- Valóban sok szó esik a csarnok befogadóképességének növeléséről. Felmerült ötlet szinten egy teljesen új - jégcsarnok alapú - ötezer férőhelyes aréna építése. Amennyiben ez realizálódna valamikor a jövőben, akkor a mostani pálya maradna a jelenlegi állapotában. A másik - és nagyságrendileg olcsóbb - megoldás a Raktár utcai csarnok bővítése és rekonstrukciója. Gondolok itt például a tető - és oldalszigetelésre, a világítás korszerűsítésre és új eredményjelző beszerelésére. Szóval ötletek, tervek vannak, de az elsődleges napirendi pont most az új edzőpálya megépítése. Ez életbevágóan fontos a további fejlődésünk szempontjából. A "B" pályát az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok állóhelyi része mögé terveztük. Azonban a városnak még meg kell egyeznie a Fevitával, ugyanis övék a terület. Az első tárgyaláson magam is jelen voltam és úgy érzem van remény az egyezségre. A legfontosabb feladat tehát a második jégpálya megépítése. A pályázatot beadtuk, a városvezetés mellettünk áll. Remélem, hogy összefogással a jövő augusztusra elkészülhet az új jégfelület.
 
Szeretném ezúton is megemlíteni, hogy nagyon sok segítséget kaptunk és kapunk a várostól. Az ő támogatásuk miatt is mondhatom, hogy nagyon jó irányba mennek a dolgok, folyamatosan javulnak a székesfehérvári jégkorongsport feltételei.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >