Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Európa Nap" a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban
"Európa Nap" a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. május 08.

Image Az Európa Nap alkalmából május 9-én a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a Károlyi József Alapítvány bemutatja "Az európai öntudat írói" című kiállítást, amely a párizsi "Revue Légendes" ötletén alapulva 2000-ben indult útjára. Történelmi, pedagógiai, valamint irodalmi jelentősége révén anyagából a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen szervezett vándorkiállítás jött létre. Az európai irodalom nagy neveinek "Európai hitvallásai" bevezetik a látogatókat az európai identitás szellemi alapjainak reflexióiba, személyes identitásukba.

 
Akár Alber Camus, Vaclav Havel, Walter benjamin, Jorgosz Szeferisz, Denis de Rougemont, Elias Canetti, Jorge Semprun, Petőfi Sándor, Babits Mihály, József Attila, Cs. Szabó László, Márai Sándor – hogy csak néhányukat említsük – mindannyiunk számára van mondanivalójuk.
 
A kiállítás egyben lehetőséget biztosít néhány a Fejtő Ferenc Könyvtárból származó irodalmi kötet böngészésére, a Vajay Könyvtár megtekintésére, valamint arra, hogy a látogatók minél jobban informálódjanak az Európai Unió számtalan programjáról, ameyekkel Európa építéséhez járul hozzá.
 
A kiállítás megtekinthető május 25-ig, naponta 10-től à 18 óráig.
 
Információ: Tel. 06 21 311 04 26 vagy Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >